Sport

2012.05.30. 02:29

Ezüstérmes japánvívó

Szombathely, Zwickau - A szombathelyi SeiKenKai Egyesület sportolója, Császár Gábor ezüstérmet szerzett a japánvívó Európa-bajnokságon.

Tóth Gábor

Bár a japánvívás iaido ága Magyarországon még nem kimondottan versenysport, külföldön egyre népszerűbb, Európa-bajnokságot például évente rendeznek. Az idei kontinenstornának Németország, Zwickau városa adott otthont. A kétnapos rendezvényen a különböző stílusokat képviselve több száz versenyző tette próbára a tudását - egyéni formagyakorlatban, szinkron formagyakorlatban és küzdelemben. A magyar válogatottban helyet kapott Császár Gábor 3. dan fokozatú iaido mester.

A szombathelyi SeiKenKai Egyesület sportolója, aki egyéni formagyakorlatban, 3-4. dan mesterkategóriában indult, remekül teljesített, ezüstérmet szerzett a roppant erős, népes mezőnyben. Ez az eredmény kategóriájában a legjobb az iaido 25 éves magyarországi történetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!