Sport

2012.05.30. 08:03

Kőváry Barna élménybeszámolója szaharai túrájukról

2010-ben az Ázsia-Túrán (Ganxsta Zolee-val és Murczin Zsolttal) kóstolt bele Kőváry Barna először a hosszú távú autós GPS-es versenyzésbe.

Hajósi Miklós

Azóta már megjárta Bamakót is (Badár Sanyival), amiről nagy sikerű mozifilmet forgattak. Jogosan merül fel a kérdés, miért választotta ismét az afrikai kontinenst – annak is legliberálisabb országát – Tunéziát, a következő embert és gépet próbáló megmérettetésnek.

 

 

- Nagyon egyszerű – válaszolt a Trabanttal elhíresült autós-műsorvezető - Afrika elvarázsol és visszavár! Természetesen az sem volt kérdés, hogy a tökéletes partnerként működő Isuzu D-Max lesz ismét a társunk, hiszen bebizonyította már az elmúlt 1,5 évben, hogy bármilyen körülmény között is hűséges fegyverhordozónk. Azért a többes szám, mert ezek a túrák (GPS versenyek) vagy összehoznak barátságokat, vagy szétválasztanak. Mi a Saharun futamon három autóból összeverbuválódott csapatot alkottunk. A Bamakon ismerkedtünk meg, együtt értünk célba és tartottjuk a kapcsolatot azóta is.

3 különböző habitusú ember, 3 különböző sofőr, 3 különböző egyéniség 1,5 légköbméterben

 

 

- Akkor jó elképzelésnek tűnt, sőt azóta mindezt felülmúlta. Eszméletlen helyeken autóztunk, brutális feladatokat oldottunk meg és kibírtuk egymással a több, mint 6000 km-t. Az Isuzu pedig Sancho Panzaként, rezzenéstelenül tűrte az ember feletti igénybevételt, pedig csörlőztünk, ástunk, vontattunk és vontattak. De küzdöttünk így közösen, rendíthetetlenül Megyeri Ákos, Lachmann Norbi és jómagam. Az ember ilyen utazások során ismeri meg igazán önmagát és embertársait, fele barátait. Az élmény, amiken átmentünk leírhatatlan, Mos Eisley – az űrkikötőtől a végeláthatatlan dűnéken át az oázisokig. Az egész mezőny egy emberként segített a bajbajutottakon. Nagycsaládként jártuk körbe az igazi Szaharát, El Borma katonai területeit, a tengerparti mocsarakat. Kitartó küzdelmünk eredményeként 5. helyen zártuk a futamot és egy óriási élménnyel gazdagodva tértünk haza. Egyben egyetértünk azóta is, mert persze a cimboraság csak erősödött, jövőre újra nekivágunk.

- Bomba Racing Team -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!