Sport

2012.05.09. 12:06

Puyol nélkül a spanyol válogatott az EB-n

Szinte biztosan nem játszhat Carles Puyol a június 8-án kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon.

MTI/Reuters

Az FC Barcelona csapatkapitánya és a címvédő spanyol válogatott kulcsjátékosa súlyos térdsérülést szenvedett az Espanyol elleni szombati bajnokin.

A klub keddi közleménye szerint a 34 éves védőt szombaton megoperálják, azt követően pedig körülbelül hat hetet kell kihagynia.

Az már biztos, hogy Puyol nem léphet pályára csapata Spanyol Király Kupa-döntőjén, amelyet május 25-én játszik a gárda az Athletic Bilbao ellen.

Puyol eddig 99-szer szerepelt a spanyol nemzeti csapatban. A címvédő együttes június 10-én, az olaszok ellen kezdi meg az Európa-bajnoki küzdelmeket.

"Ilyen a futball, óriási veszteség ez a számunkra - reagált a hírre Vicente Del Bosque szövetségi kapitány. - Puyol nagyon fontos láncszeme a csapatunknak, s az elvesztése teljesen felborítja a terveimet. Karizmatikus egyéniség, aki ráadásul nagyon közel jár ahhoz, hogy 100. fellépését ünnepelhesse a nemzeti csapatban."

A szakember vélhetően így Gerard Pique-t és Sergio Ramost szerepelteti majd a két belső védő posztján, mellettük még az Athletic Bilbaót erősítő Javi Martinez jöhet szóba a védelem tengelyében.

Puyol szerint lehetetlen, hogy felépüljön a rajtig

"Szerintem lehetetlen, hogy ott legyek a rajnál. Egy ilyen műtét után még van felépülési időszak is. Úgy vélem, hogy aki jobb formában van, annak kell utaznia az Eb-re" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján az FC Barcelona csapatkapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!