Sport

2012.06.04. 02:29

A remény olimpiái

Szombathely - A közelgő ötkarikás játékok jegyében Londonban harmadszor - a remény olimpiái címmel nyílt kiállítás az NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium galériájában.

Horváth Erika

A Bolyai igazgatója, Károly Frigyes gyerekkori barátját, a jelenleg a budapesti Deák Ferenc Gimnáziumban tanító Horváth Tamást kiállítási anyagával együtt hívta meg az iskolába. A földrajz-testnevelés szakos tanár nagy autogramgyűjtő is, sok neves sportoló, olimpikon aláírását személyesen szerezte meg, hiszen 1976-tól - a 2000-ben rendezett sydneyi játékok kivételével - minden nyári és téli olimpián ott volt nézőként. További vendégként Németh Zsolt, a Dobó SE, Pars Krisztián edzője érkezett, aki versenyzőként két olimpián indult, most edzőként lesz a magyar csapat tagja. Ő nyitotta meg a kiállítást, amely a három londoni olimpiára fókuszál: az 1908-asra, amelyet a Vezúv kitörése miatt Róma helyett beugróként rendezett meg az angol főváros, az 1948-asra, amelyet két elmaradt (1940, 1944) játékok után a világháború okozta romokból újjáépítkezve, s természetesen a 2012. július 27-én kezdődőre, amelyre jó néhány magyar sportoló is éremeséllyel utazhat. A két sportember ötkarikás élményeibe egy beszélgetés során a diákok is betekintést nyerhettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!