Sport

2012.06.29. 08:15

A szombathelyi kézilabda ünnepe

Szombathely – Szombathelyi kézilabda elnevezéssel jó hangulatú szezonzáró ünnepséget tartottak a HVSE munkacsarnokában.

Vastag Nándor

A Haladás VSE, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft., valamint a Student Comfort KUK közös, szombati rendezvényén – melyen a Magyar Kézilabda Szövetséget Hadházy Sándor alelnök és Firnicz József, a gyermekbajnokság igazgatója képviselte – volt is mit ünnepelni, hiszen a női-, valamint lánycsapatok négy bajnoki címmel, valamint egy kupagyőzelemmel fejezték be a 2011/ 2012-es idény küzdelmeit. A város egyik alpolgármesterének, Marton Zsoltnak és a HVSE elnökének, Kovács Elődnek megnyitója után az ifjú sportolók vették birtokba a pályát. Különböző játékokban, sorversenyekben vettek részt, de koncertet is tartottak a számukra.

A programok között a látványsportágaknak nyújtható társasági-adókedvezmény (TAO) révén vásárolt kisbuszokat vették birtokba a gyermekek, de természetesen szó esett a jövőről is. Hosszú távú, három-öt éves elképzelés, hogy NB I-ben is eredményes kézilabdacsapata legyen a megyeszékhelynek. A szombathelyi kézilabdában dolgozó, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Farkas Ágnes bejelentette, hogy a neves szakvezetővel, a női válogatottat 2005–2008 között irányító Németh Andrással felvették a kapcsolatot. A trénernek még egyéves szerződése van az osztrák Hypo Niederösterreich csapatával, és egyelőre még folynak a tárgyalások a lehetséges közös szakmai munkáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!