Sport

2012.06.22. 13:36

A Tótkomlós Rally után

Kubinyi Gábor, Faragó Ricsi és Hercz Dani autóversenyzőkhöz intézett körkérdést Hajósi Miklós.

Hajósi Miklós

- Ha a Tótkomlós Rally nevet hallod, mi jut róla eszedbe?

Kubinyi Gábor: Nyilván a rally szó jut eszembe. Sajna én eddig erről a versenyről nem hallottam. Egy szlalomos barátom, Hegedűs Bandi hívott meg. Nekem az első rally is ilyen jellegű pályán zajlott Tamásiban. Az egy minirally volt 2005-ben, ami egy nagyon jó hangulatú versennyé nőtte ki magát és gondoltam ez is az lesz. Így is történt. Nekem nagyon tetszettek a gyorsaságik. Az autómnak ugyan kevésbé feküdt, a szűk visszafordítókat nem szerette. A szervezés jó volt, ugyan a napon sokat aszalódtunk rajtra várva. Annak örültem volna igazán, ha az összes szakaszon jól teljesít az autóm, de sajna technikailag nem bírta a hét gyorsot. A negyedik felfutás végén sajna utolérte a dugattyú a szelepet, és ezért az elgörbült, így csak onnan már három hengerrel mentünk Friedrich Lacival. A kategóriában harmadikok lettünk.

Faragó Richárd: A Buli, a jó hangulat jó fejek voltak. Először voltam lent még ott. A szervizesemet akartam megkocsikáztatni. Lévai Joci barátom hívott meg a versenyre. Le a kalappal jó buli volt.

Hercz Dániel: Egy izgalmas jó kis verseny, ahol akár az utcai autómmal is autózhatok egy jót. A prológ is tetszett, az idén jól sikerült, sajnos tavaly majdnem megcsíptem az egyik padkát. Nagyon jól sikerült a szervezés. Hét gyorsot tudtunk menni a nap folyamán. Mindegyik gyorson jól éreztem magam. A pálya vonalvezetése nagyon jó volt. Sokkal jobb, mint egy szlalom. Van tempó is és az idő is mellettünk volt így száraz pályán mehettünk. Jó a szervezés, nem voltak hosszú szünetek.

 

 

- Autód jellemzői?

Kubinyi Gábor: Fiat Abarth 1000 TC Replika. Zastava 750-ből építve. 2008-ra lett készen először az Eger Rally-n indultunk vele. Hátsókerék hajtású 1970-es az autó, 993 ccm és 80 Le körül van.

Faragó Richárd: Homológ Lada VFTS. 1900 ccm (Véberes).

Hercz Dániel: Renault Clio. 2000ccm 16V, 180-185 Le.

- Merre láthattunk eddig benneteket versenyezni?

Kubinyi Gábor: Kecskeméten, a szlalomversenyen.

Faragó Richárd: Cereden megyek, Krizsán Petinek fogok navigálni és azután az RTE-ben az Esztergom Ralin csapatok.

Hercz Dániel: Mivel a költségvetés szűkös, valószínű jövőre ugyanitt indulok.

- Jövőre veled ugyan itt?

Kubinyi Gábor: Valószínűleg igen! Olcsó költségvetésű, hangulatos verseny volt.

Faragó Richárd: Szeretnénk, igen. Egy jó családias hangulat volt. Olyan, mint anno a Túra is!

Hercz Dániel: Igen, mindenképp jövök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!