Sport

2012.06.08. 17:35

Fazekas volt a legjobb diszkoszvetésben

St. Pölten, Ljubljana - Csütörtökön két nemzetközi versenyen is érdekeltek voltak vasi atléták.

Horváth Erika

Az ausztriai Liese Prokop Memorialon indult Fazekas Róbert. A Haladás VSE londoni olimpiára készülő diszkoszvetője ezúttal is 64 méter fölött dobott, 64,58-dal nyerte meg a versenyt a horvát színekben szereplő Varga Roland (62,30) előtt.

A ljubljanai Matic Sustersic és Patrik Cvetan emlékverseny nem sikerült valami fényesen a vasiak számára. Férfi kalapácsvetésben a kuwaiti El-Zankawi győzött 75,28-dal, a szentpéterfai, horvát színekben versenyző Haklits András harmadik lett 72,95-dal, míg a másik Németh Zsolt-tanítványnak, Németh Kristófnak ezúttal csak 71,67 méterre szállt a kalapácsa – ezzel nem közelített a 78 méteres olimpiai szinthez –, s negyedik helyen zárt. A 7,95-ös Eb-szintre hajtó távolugró, Virovecz István (Haladás VSE) három érvényes ugrással 7,44 méterig jutott, ez szintén negyedik helyet ért. A HVSE dobócsoportban edző súlylökő, Kürthy Lajos 19,53-dal második lett.

Szombaton Isztambulban a Dobó SE kalapácsvetője, Pars Krisztián és a HVSE 400-asa, Kása Tibor áll rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!