Sport

2012.06.23. 15:33

Futball helyett úsztak a Haladásnál

Szombathely - A csütörtöki nap a regenerálódás jegyében telik a Haladás Sopron Bank NB I-es labdarúgócsapatánál. A héten sem volt ez másként, Tóth Péterék a stadionhoz közeli Tófürdőn úsztak, lazítottak.

Pum András

Hétfőn kezdte el a felkészülést a Haladás együttese a 2012–2013-as bajnokságra, a rekkenő hőségben bizony nem volt egyszerű dolguk a labdarúgóknak. Talán ezért is gondolta Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője, hogy csütörtökön kellemes környezetben végzi a regeneráló tréninget a csapat: a zöld-fehérek a Tófürdőt vették célba. Ezer métert úsztak a játékosok, majd ezt követően néhányan – elsősorban a kapusok – kipróbálták a strandröplabdát is, a Gőcze GergőMursits Roland páros nagy csatát vívott a Jakab CsabaRózsa Dániel duóval.

– Három kemény edzés után úgy gondoltam, hogy a fiúk megérdemelnek egy regeneráló napot, a Tófürdő pedig ideális terep volt erre – mondta Artner Tamás. – A stadionban találkoztunk, majd átsétáltunk a Tófürdőre. Rövid bemelegítést követően kétszer 10x50 métert úsztak a játékosok, a fiúkra bíztam, hogy milyen úszásnemben teljesítik az előírt távot – ezzel a feladattal természetesen az állóképességet nagy mértékben lehet javítani. Elárulom: közben jómagam is leúsztam néhány hosszt. Ezt követően félórás kondiedzés zárta a programot, úgy vélem tehát, hasznos volt ez a délelőtt. Egyébként a három hét szünetet követően jó állapotban kaptam vissza a fiúkat, nem épültek le a pihenés alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!