Sport

2012.06.04. 14:49

Ismét külföldi edző Körmenden

A Fortress Lami-Véd Körmend kosárcsapatának a szerb-osztrák Nedeljko Ascserics lesz a vezetőedzője. Négy magyar játékossal is megszületetett a megegyezés.

Vastag Nándor

A szlovén Zoran Martic távozása után újra külföldi edzője lesz a Körmendnek. A szerb születésű, osztrák állampolgársággal is rendelkező Nedeljko "Neno" Ascserics játékosként szerb, francia, osztrák csapatokban kosarazott, 1996-2001 között Ausztria válogatottját erősítette. Edzőként korábban Franciaországban és Mexikóban dolgozott, míg 2010-től az Oberwartot irányította. Az első idényében bajnoki címet szerzett, míg a legutóbbi szezonban ötödik lett a Felsőőrrel. Már 2008 óta szövetségi kapitánya az osztrák férfiválogatottnak, mely a nyár végén Magyarországgal játszik Eb-selejtezőt.

A körmendi vezetőség egyelőre szóban állapodott meg a trénerrel, aki valószínűleg szerdán találkozik új csapatával.

- Két jelöltünk volt a posztra - mondta a klub ügyvezetője, Zsebe Ferenc. - Ascserics mellett kimagasló játékos pályafutásán kívül sikeres edzői tevékenysége szólt. Ausztriában nem véletlenül irányítja öt éve a válogatottat, és a bajnoki cím is sokat nyomott a latban. Természetesen informálódtunk is, emberileg és szakmailag is jót hallottunk róla. A megállapodásunk a szezon végéig szól, ám ha nálunk is eredményes lesz, akkor hosszabb távon számolnánk vele. A szakember munkáját az eddigi másodedző, Hencsey Tamás segíti majd.

A játékoskeret négy tagjával, Ferencz Csabával, Fodor Gergellyel, Eilingsfeld Jánossal és Csapai Péterrel szóban már szintén megegyeztek. Ruják András és Sonyák Béla a héten ígért választ, míg Németh Istvánnal folynak a tárgyalások.

A légiósokat az új edző választja ki

Az elmúlt két szezont a Rába-partján töltő Rashad Bell - aki rövid időn belül megkaphatja a magyar állampolgárságot - a jelöltek között van, viszont Darian Townesra és Mike Englishre nem számítanak.

Hosszú távú tervek vannak a körmendi utánpótlás tagjaival is. Golomán György élő szerződéssel rendelkezik, Molnár Mártonnal ugyancsak kontraktust kötnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!