Sport

2012.06.27. 05:41

Lovasparádé, derby, rögzített akadályok

Katafa – A helyi lovassport egyesület június 16-án B kategóriás díjugrató versenyt rendezett, amelyen a csaknem 50 lovas 70 lóval mérettette meg magát, különböző kategóriákban.

Kozma Gábor

A Katafai Lovas Sport Egyesület a júniusi versennyel tovább öregbítette hírnevét. E településen régóta kultusza van a lónak, e pompás, emberbarát élőlénynek. A B kategóriás díjugrató versenyen félszáz lovas csaknem 70 lóval mérettette meg magát. A kezdő ló és kezdő lovas kategóriákat követően az ifjúsági lovasok mérték össze tudásukat. Ezen a helyi lovasok közül ketten vettek részt: Agg Viktória a Laurettával és Simon Máté Zsazsával és Gránittal.


Közülük most Simon Máté Zsazsa nevû lovával szerepelt eredményesebben. Ezt követte a felnőttek versenye 110 és 120 centiméteres magasságokon, majd a nap betetőzéseként jött a derby versenyszám. Ez utóbbi érdekessége, hogy 25 akadályt kellett leküzdeni a lovaknak és lovasoknak, nagy erőkifejtéssel. További nehézség volt ebben a versenyszámban, hogy az akadályok egy része rögzített, nem verhető; például farönk, nagyméretû téglából épült kőfal. A látványos rendezvényre, amelyért az egyesület tagjai rengeteget dolgoztak, sokan kilátogattak és élményekkel telve térhettek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!