Sport

2012.06.05. 09:53

Mecseki bronzeső: Osváth Péter és Farnadi Ágnes

Véget ért a túlélő túra a Mecsekben. Az Osváth Racing Team versenyzőit kérdezte Hajósi Miklós a megmérettetés másnapján.

Hajósi Miklós

- A verseny előtt, ha megkérdik tőletek, hányadik hellyel békültetek volna ki látatlanul ebben az erős mezőnyben?

- Körülbelül ezt mondtuk volna, amit elértünk. Magunkra haragszunk egy picit, csak magunknak köszönhetjük, hogy nem előrébb végeztünk, de nem vagyunk telhetetlenek, örülünk az abszolút 8. és kategória 3. helynek.

 

 

- Az éjszakai esős gyors hogy ízlett nektek és a Micunak?

- Eddig keveset mentünk éjszaka, mivel mindig kiestünk mielőtt megpróbálhattuk volna, de az esővel nincs különösebb bajunk. Ami érdekesebbé tette, hogy nem sokkal a rajt előtt komoly esőzés volt, és kiszámíthatatlanná tette a pályát. Volt ahol nagyobb vízre számítottunk, kicsit megijesztettük magunkat.

- Az éjszakai gyors nagyon megtizedelte a mezőnyt. Nektek volt-e kalandotok?

- Szerencsére nem. Talán túl óvatosak is voltunk, mert több helyre is felírtuk, ha esik, vízátfolyás várható. Ennek ellenére nem állt víz az úton.

. Hogy éreztétek magatokat a Rajtceremónián?

- Soha ilyen rosszul. Szemtanúi voltunk, ahogy Olléék autója rágurul a gyerekekre. Borzasztó látvány volt, nagyon megijedtünk.

 

 

- A Prológon sikerült egy jóízűt autóznotok?

- A prológot nem különösebben kedveljük. Letudjuk, és ennyi. Sajnáljuk „koptatni” a kocsit, és nem akarunk felesleg kockázatot vállalni. Becsülettel teljesítettük, de nem több.

- Így a verseny után, melyik szakaszon sikerült egy jóízűt autóznotok?

- Nem voltunk magunkkal megelégedve, így jóízűről nem beszélnénk, de a második napi első gyors viszonylag jól sikerült. Ha választani kellene, talán az a hetvehelyi gyors lenne a favorit.

- Szervizparki szösszenetek? Volt-e mit csinálni a fiúknak?

- Nagyobb problémával nem kellett megküzdeniük. Egy repedt féktárcsával bajlódtunk, ami kis bosszúságot okozott, mivel teljesen új volt, mégis megadta magát. Ezt leszámítva a rutin dolgokon kívül talán a gumizás kérdése volt az, ami a legtöbb fejtörést okozta, hiszen rendkívül kiszámíthatatlan volt az időjárás.

- Hol láthatunk benneteket legközelebb rally versenyen?

- Nem kérdés. Veszprémben! Haza pálya, szeretjük, és úgy halljuk, jó kis gyorsok lesznek. Reméljük jók az értesüléseink! Köszönet a Támogatóinknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!