Sport

2012.06.02. 16:13

Michelisz a 3., Wéber a 7. az időmérőn Portimaoban

Portimao - A Túraautó-világbajnokság hetedik állomásának időmérő edzését rendezték meg szombat délután Portugáliában, amelyen a Zengő Motorsport mindkét versenyzője bejutott a kvalifikáció második szakaszába.

Vas Népe

Michelisz Norbert a 3. legjobb időt futotta a portimaoi aszfaltcsíkon, amely a szlovákiai pole után idei második legjobb eredménye. A szombati időmérő edzésen Wéber Gábor idei legjobb formáját mutatta a Q2-ben, ahol a hetedik helyre hozta be a BMW-t.

Q1: A kvalifikáció első szakaszában Michelisz első nekifutásra továbbjutó időt autózott és a 4. idővel került a Q2-be, Wéber Gábor az utolsó percekben futott körével, utolsó bejutóként vívta ki magának a második fordulót. Az időmérő első felében Gabriele Tarquini bizonyult a leggyorsabbnak a világbajnoki címért harcban álló Yvan Muller és Robert Huff előtt.

Q2: Az időmérő edzés második - 10 perces - szakaszában minden versenyzőnek egy gyors kör jutott. Norbi tovább javított legjobb idején és harmadikként zárta a kvalifikációt, csak Tarquini és Muller tudta megelőzni a magyar fiút, aki így holnap a második sorból várhatja az első futam rajtját. Wéber Gábor szinte a legjobbkor villantott és a 7. időt autózta a Q2-ben, számára a 4. sorból kezdődik a vasárnapi első verseny. A világbajnokságon első szezonját töltő magyar versenyző csak Monzában tudott bejutni a kvalifikáció második szakaszába.

A vasárnapi második futamon idén először indulhat majd Wéber Gábor Michelisz Norbert előtt. A fordulásnak köszönhetően Wéber a 4., Michelisz a 8. helyről indulhat az állórajttal kezdődő versenyen.

Michelisz Norbert a FIA WTCC pontversenyében 93 ponttal a hatodik, csapattársa, Wéber Gábor 3 világbajnoki pontot gyűjtött és ezzel a 20. a sorban. A független - nem gyári - versenyzők értékelésében, a Yokohama Drivers Trophy-ban Michelisz 10 pont hátránnyal a második Pepe Oriola mögött, Wéber 12 egységgel a 10. helyen áll.

A hétvége további menetrendje:

Június 3, vasárnap - helyi idő szerint:

09:00 - 09:15 Bemelegítő edzés:

13:05 - Első futam (11 kör)

15:35 - Második Futam (11 kör)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!