Sport

2012.06.19. 11:46

Nemzetközi porondon a Körmend

Körmend - A Fortress Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata kilép a nemzetközi porondra, ősszel a harmadik számú kupasorozatban, az EuroChallenge-ben szerepel.

Vastag Nándor

Az MKOSZ honlapján tegnap közölt információban az áll, hogy a bekért szándéknyilatkozatok alapján a férfiaknál a Körmend és a Szolnok jelezte indulási szándékát az EuroChallenge-ben. A végső döntés pedig az indulókról a pénteki elnökségi ülésen születhet meg. Érdeklődésünkre a piros-feketék ügyvezetője, Zsebe Ferenc elmondta, biztos a nemzetközi szereplésük; a jelentkezést leadták és a nevezési díjat is elutalták a rendezőnek, a FIBA Europe-nak. A sorsolás július 6-án Münchenben lesz, az első forduló időpontja szeptember 25. és október 2.

- Azt gondolom, akkor tud egy csapat fejlődni, ha kilép az európai porondra - mondta a döntés hátteréről a Körmend tulajdonosa, Szabó-Forrai Zsolt. - Sok tanulsággal szolgálhat a nemzetközi szereplés, de a hozzánk igazoló kosarasoknak is jó, ha nemcsak a magyar, hanem más közegben is megmérettethetnek. Olyan csapat kialakítását tervezzük, mely szívvel-lélekkel küzd majd, és eredményesen is tud teljesíteni. Az EuroChallenge miatt magasabb költségvetés kell, amit a támogatókkal közösen teremtünk elő.

A játékoskeretet érintő hír, hogy Németh István péntek estig ad választ, hogy marad-e Körmenden. A centerposzt megoldásáról is folyamatban vannak a tárgyalások, és a hétvégéig lehet is egyezség egy jelölttel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!