Sport

2012.06.11. 16:15

Párbajtőr: Szabó harmadik helyezett

Keszthely - A kadet párbajtőrözők második előválogató versenyén bronzérmet szerzett a még gyermek korosztályú Szabó Viktória.

Horváth Erika

A Szombathelyi Vívóakadémia versenyzői jól szerepeltek az előválogatón, ketten is bekerültek a nyolcas döntőbe. A fiúk 47 fős mezőnyében a vasiak közül Bakos Bálint jutott a legtovább. A körben három asszót nyert meg a hatból, a 16-ba jutásért 15:13-ra verte a pécsi Árpást, a nyolc közé az érdi Varga 15:4-es legyőzésével jutott. A négybe már nem került be, 15:6-ra kikapott a vasasos Butától – összességében a hetedik helyen végzett. A 37 lány vetélkedésében a selejtezőkörben Szabó Viktória öt meccséből négyet megnyert. A 16-ba jutásért klubtársát, Budai Emőkét 15:11-re verte. A folytatásban Hamaron (BVSC) 15:11-re, Simonon (Törekvés) 10:3-ra kerekedett felül. Az elődöntôben a későbbi győztes Arday (Miskolc) állította meg. A még gyermek korú Szabó Viki bronzérme nagyszerű teljesítmény.

A második versenynapon a juniorok előválogatóztak. Az 57 fiú induló között négy volt a vasi. Hárman is kiemeltként kerültek a 32 közé, de egy-egy győzelem után Baranyai Józsefet Hamar (BVSC, 6:15), Nárai Márkot Kiss G. (BVSC, 13:15), Szabó Bencét biztos 9:5-ös vezetésről, Bánsági (Veresegyház, 13:15) ütötte el a nyolcba jutástól.

A keszthelyi versenyen rendezték meg a tapolcai sportcsarnok tartószerkezetének meghibásodása miatt lefújt törpici fiú versenyszámot is. A 28-as mezőnyben a három szombathelyi vívóból kettő is bekerült a nyolc közé: Vígh Domonkos a második helyig menetelt, Horváth Máté hetedik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!