Sport

2012.07.13. 08:01

Eb előtt a görkorisok

Szombathely - A gyorsasági görkorcsolyázók Európa Kupája után már a szegedi Európa-bajnokságra készülnek a szombathelyi versenyzők.

Vastag Nándor

Az ausztriai Wörglben megrendezett Európa Kupán a gyenge szervezés és lebonyolítás, valamint a rossz időjárás ellenére 15 ország közel 500 görkorisa szerepelt. A viadalon aranyérmet a VKDSE szerzett. A junior B korcsoportban (16–17 évesek) Vanessa Bittner 500 és 1000 méteren is második lett, azonban a sprintben a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Az osztrák görkoris a hosszú távokon és az összetettben egyaránt az előkelő negyedik pozícióban zárt. A Szombathelyi SI-t képviselő Bejczi Botond a kadetoknál (14–15) minden távján a legeredményesebb magyar volt, ezzel az összetettben 12. lett. A junior A (18–19) korcsoport mezőnyében Molnár Márk 500 m-en kilencedikként, az 5000 m-es pontszerző futamon hetedikként végzett. A kadet korosztálynál fiatalabbak nemzetközi versenyen indultak, ahol csak összetett végeredményt hirdettek. A sportiskolások közül Sodics Ádám második, Imre Patrik harmadik helyen végzett a 8–9 évesek mezőnyében, ugyanitt a VKDSE-s Bödei Bálint negyedik lett. Csapattársa, Tóth Anna egy korosztállyal feljebb, a 10–11 esztendősöknél ötödik, Séfer Diána a 12–13 éveseknél 12. helyezést ért el.

A görkorisok most már javában készülnek a július 23–28-a közötti, hazai rendezésű Európa-bajnokságra. A 18 fős válogatott egy hetet a verseny helyszínén, Szegeden edzőtáborozott, de a rajtig már a klubokban zajlik a munka. A magyar csapatnak vasi tagjai is vannak. A VKDSE-ből Sebők Dominika (kadet), a Szombathelyi SI-ből Bejczi Botond, Molnár Márk és Karancsi Sándor (felnőtt) versenyezhet az Eb-n, míg a sportiskolások felkészítője, Tóth András a válogatott egyik edzője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!