Sport

2012.07.16. 16:57

Éjszakai erős emberek - Gadó András harmadik lett

Szombathely - Közönségsikerrel és hazai bronzéremmel zárult a Night Cup elnevezéssel futó országos első osztályú erősemberverseny szombaton este a Fő téren bár az eső miatt a tervezettnél korábban véget ért a program.

Tóth Gábor

A Magyar Erősember Szövetség és a Szombathelyi Sportszolgáltató Kht. rendezvénye este 8 órakor kezdődött. A szervezők kitettek magukért, komoly fény- és hangtechnika várta az érdeklődőket, látványelemekből nem volt hiány. (A szervezők, a szurkolók szerencséjére az eső csak a program vég felé eredt el.) Az esti versenyre 11 erős ember nevezett. A szombathelyi színeket az Openhouse-Rosfta01-Galaxy SE sportolója, a 26 éves Gadó András képviselte. A résztvevőkre eredetileg öt versenyszám várt volna, ám a hirtelen lezúduló eső miatt korábban be kellett fejezni a programot, így csak négy számot bonyolítottak le: mellen guggolás, kamionhúzás ülve (12 t), vikingnyomás (140 kg), autófelhúzás (1,2 t). A hazai közönség által támogatott Gadó András végig az élmezőnyben tartózkodott, a legjobban a mellen guggolás sikerült neki, 200 kilóval nyolcszor guggolt, ez végül elegendő volt a versenyszám megnyeréséhez. Végül harmadikként zárt, a bajnok Sebestyén János (Dunaújváros), az ezüstérmes pedig Mengi Rajmond (Tiszaújváros) lett.

- Csak három hetet tudtam készülni a versenyre, ám így is jó formában voltam, elégedett vagyok a harmadik hellyel - fogalmazott Gadó András, aki nemcsak versenyzett, szervezőként is tette a dolgát. - A közönségtől, és a résztvevőktől is kedvező visszajelzéseket kaptunk, jól sikerült a Night Cup. Igyekszünk a jövőben is ilyen jellegű programokat Szombathelyre hozni. A versenyidőszak folytatódik számomra. Most kezdődik egy Balaton körüli, három állomást felölelő erősember versenysorozat, ezen szeretnék jó eredményt elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!