Sport

2012.07.11. 08:56

Hondával az Olasz Casentino Rally-n

Beszélgetés Szántó Szabolcs navigátorral az Olasz Casentino Rally verseny előtt.

Hajósi Miklós

- A Velenje Rally hogy sikerült számotokra?

- Jól, hála a jó istennek. Nem volt olyan nehéz, mint az előző a Saturnus Rally. Kevesebb kilométer volt. de a pályák jobban feküdtek a Hondának. Az időjárás nem vett a kegyeinkbe, szó szerint ömlött az eső, amely nem mértékben befolyásolta eredményeinket. De örülünk így a sikeres hatodik helynek a Mitropa - Cupában.

- A Szlovénia Velenje Rally után az Olasz Casentino Rallyn indulsz Juhász Csabival. Mit lehet tudni a pályákról?

- A rendező volt olyan kedves, hogy küldött belső kamerás felvételeket, amiket tanulmányoztunk. Megállapítottuk, hogy ezek a pályák kicsit hasonlítottak a magyar pályákhoz, és egyben úgy véljük, hogy fekszik a Honda tulajdonságainak.

 

 

- Eredmény tekintetében hol szeretnétek végezni?

- Arra számítok, hogy az előző versenyekhez viszonyítva, bízva a szervizcsapatban, szeretnénk az első tízben végezni a Mitropa Cupában. Melyhez némi szerencse is szükségeltetik, figyelembe véve a váltakozó időjárást.

- Ha jól tudom magyar párosként Kádár Attiláék is indulni fognak. Milyen kint a versenyen a kapcsolat a magyar versenyzőkkel?

- Ugyan egyelőre kevesen indulnak, de nagyon jó a kapcsolatunk. Segítjük egymást, ahol csak tudjuk. Remélem ez változni fog, mert Magyarországon megszűnőben van a rally.

- Te jó pár nemzetközi verseny vettél már részt. Olaszországban megfordultál-e már versenyzőként?

Eddig csak nézőként voltam kint. Egy rally vb-t, és Miglia Mille olasz bajnoki futamot néztem a kilencvenes évek derekán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!