Sport

2012.07.11. 07:53

Jön a Veszprém rali

Interjú Osváth Péterrel és Farnadi Ágnessel a Veszprém rali előtt.

Hajósi Miklós

- A sikeres mecseki túlélő túra után 87%-ban murvás, 13%-ban aszfaltos verseny lesz Veszprémben. Miként lehet felkészülni egy ilyen változatos jellegű pályára? Gumiválasztásra, futómű beállításra, és erre a hőségre gondolok.

- Érdekes, hogy pont most nem beszélhetünk változatos pályákról, hiszen, ha minden igaz, a hagyományos veszprémi pályáktól eltérően, most egyre jobb minőségről beszélhetünk. Újra lesz a nagy kedvenc, Szőc-Hegyesd, vagy Kislőd, amit tavaly sajnos műszaki gond miatt már nem tudtunk élesben lepróbálni. Talán a sólyi erdő lesz kicsit keményebb, de mivel az csak pénteken lesz, és nem követi más jellegű gyors, a gumizás is a futómű beállítása is egyszerűbb lesz. Ami a hőséget illeti nos, attól tartunk. Tavaly is hihetetlen meleg volt, de ilyen már rég fordult elő, hogy a verseny előtti két hétben is kemény kánikula van. Reméljük, hogy bírjuk majd mi is, és az autó is a kiképzést!

 

 

- Mentetek már Veszprémben, ha igen, milyen eredményekkel?

- Természetesen, hiszen ez nekünk hazai pálya, és több éve, szinte egy versenyt sem hagytunk ki, ami az ORB része. Sajnos az eredményeink elég szélsőségesek: vagy nagyon jól megyünk, vagy kiesünk. Tavaly kiestünk, szóval idén jól kell mennünk.

- Említetted, hogy hazai verseny ez nektek. Miben más így menni?

- Az alapfeladat ugyanaz: minél hamarabb leérni a gyorson. Az azonban plusz lelki löketet ad, hogy még több ismerős arc áll a pálya szélén, és ők érted mentek ki oda. Van olyan gyors, ami a házunktól pár kilométerre megy el. Olyan, mintha otthon mennél teljesen, minden nap szinte elmegyünk a környéken. Jó érzés, hogy most mi vagyunk itthon.

- Jelenleg hányadikak vagytok a bajnokságban?

- Holt versenyben állunk Pethő Tutyuékkal a 8-9. helyen az abszolút értékelésben, a kategóriában olyan 4. hely körül.

- Tesztelési lehetőség szokott lenni murvás verseny előtt?

- Hivatalos tesztről egyelőre nincs tudomásunk. Mi magunk szeretnénk kibérelni egy erdészeti szakaszt, de még nem tudjuk, hogy kivitelezhető-e. Egyre nehezebb ilyen utakat megkapni, de bízunk benne, hogy némi tesztre lesz lehetőségünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!