Sport

2012.07.13. 07:54

Országos roncsderbibajnokság: nagy melegben, porban autóztak

Marcali - Rendezési hiányosságok miatt felemás eredményekkel tértek haza a vasi résztvevők az országos roncsderbibajnokság negyedik futamáról.

Tóth Gábor

A Somogy megyei Marcali adott otthont a roncsderbi ob negyedik futamának. Közel 50 autó nevezett az erőpróbára. A résztvevőknek viszont gyenge szervezéssel kellett szembesülniük. A nagy melegben ugyanis nem sikerült megoldani – többek között – a pálya locsolását, így óriási porban, katasztrofális látási viszonyok közepette kezdődött a verseny. Végül a versenybírók a balesetveszélyre hivatkozva több futamot eltöröltek, többet pedig idő előtt leintettek. Így is rengeteg autóban keletkezett komoly kár a karambolok, borulások következtében. A nehézségek ellenére a vasi résztvevők, az Autó Sport Klub Rum és az Auto-Crash szombathely SE pilótái azért szorgalmasan gyűjtögették a pontokat.

Eredmények, széria nagy: 2. Viszket Krisztián (Rum). Széria kicsi: 1. Kenesei Gábor (Szombathely). Lada: 1. Suborits Péter (Rum). Ifi I.: 3. Suborits Zsófia (Rum). Ifi II.: 3. Suborits Regina (Rum). Ifi III.: 1. Klitza Dávid (Rum). A csapatverseny állása: 1. Kustánszeg 118 pont, 2. Rum 112...5. Szombathely 88. A következő, 5. futam: július 22., Kerkabarabás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!