Sport

2012.07.30. 15:56

Váradi Kornél a Falco kispadján

Szombathely - Családi okok miatt távozott a Falco KC másodedzője, Csátaljay Gábor. A helyére a csapat korábbi játékosa, Váradi Kornél került.

Tóth Gábor

Csátaljay Gábor négy és fél évet töltött el másodedzőként a Falco-SZOVA KC Szombathely A-csoportos kosárcsapatánál. Segítette Szrecsko Szekulovics, Déri Csaba, Nikola Lazics és legutóbb Bencze Tamás munkáját. Részese volt egy bajnoki címnek, egy bajnoki második helyezésnek, és három kupaezüstnek.

- Kizárólag családi okok miatt döntöttem úgy, hogy távozom a Falcótól - árulta el Csátaljay Gábor. - Nem volt könnyű meghoznom a döntést, mert nagyon jól éreztem magam Szombathelyen, remek közösségnek lehettem a tagja, ráadásul igencsak sikeres évek vannak a csapat mögött. Ugyanakkor a családom Sopronban él, van két kisfiam, akiket alig-alig láttam az elmúlt években, ráadásul az ingázás rengeteg energiámat felemésztett. Szerencsére maradhatok a kosárlabda mellett, hiszen a soproni klubnál az U18-as és az U23-as együttessel dolgozom majd. Mindig jó szívvel gondolok majd a Falco-ra, a csapatnak, és Bencze Tamásnak, akivel különösen jó volt együtt dolgozni, sok sikert kívánok.

Váradi Kornél játszott a Falco 2008-as bajnokcsapatában, magára ölthette a válogatott mezét, ám ígéretes karrierjét egy sérülés korán derékba törte. A most 25 esztendős fiatalember a jövőben másodedzőként segíti nevelőegyesületét.

- Megtisztelő, hogy rám esett a klubvezetés, és elsősorban Bencze Tamás választása - fogalmazott Váradi Kornél, aki utánpótlásvonalon is trénerkedik a Falco-ban. - A profi játékos pályafutásomat már lezártam magamban, az edzői szakmában szeretnék minél jobb lenni. Igyekszem sokat tanulni, minden erőmmel azon leszek, hogy a vezetőedzőt, és a csapatot segítsem. Ugyanakkor biztosan furcsa érzés lesz edzőként dolgozni a csapat mellett, hiszen sokakkal együtt játszottam, de például Kálmán Lacit még gyerekként csodáltam, Will Tamással pedig együtt nőttem fel. Érdekes, izgalmas kihívás vár rám, igyekszem megfelelni a feladatnak zárta szavait a fiatal szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!