Sport

2012.07.02. 12:44

Vidékbajnoki érmek - Remekül teniszeztek a Savaria és a Sportiskola versenyzői

Remek eredményekkel zárták a Savaria TC és a Szombathelyi Sportiskola ifjú sportolói a korosztályos tenisz vidékbajnokságot.

Tóth Gábor

Az év egyik legrangosabb korosztályos versenyén erős, népes mezőny jött össze Szegeden. A szombathelyi színeket a Savaria TC és a Szombathelyi Sportiskola ifjú versenyzői képviselték.

A Savaria TC sportolói, Szabó Péter szakedző, és Rácz Ramóna edző tanítványai halmozták az érmeket. Az L14-es csapat (Mészáros Lotti, Szabó Fruzsina, Babos Eliza, Kiss Dorottya) remekelt, bajnoki címet szerzett. Az L16-os csapat (Kenéz Nóra, Tóth Alexandra, Kenéz Kata) a dobogó harmadik fokára állhatott. A 12 évesek mezőnyében Vörös Máté egyéniben második lett, párosban pedig győri társával aranyérmet szerzett. A 14 éves lányok között Szabó Fruzsina begyűjtött még két második helyet: egyéniben és párosban utóbbit budapesti partnere oldalán. (Fruzsi a szombathelyi delegáció legeredményesebb versenyzőjeként tért haza a vidékbajnokságról). A 6 éves Kenéz Nóra és Kenéz Kata párosban is jól teljesített, bronzéremig jutott a családi kettős. Vörös Máté (F12) és Szabó András (F14) csapatban vendégjátékosként szerepelt, előbbi a Győr, utóbbi a BSE színeiben. Máté arany-, András ezüstéremmel gazdagodott.

A Szombathelyi Sportiskolát Kovács Barbara, Donázyné Krisztik Anikó tanítványa képviselte Szegeden a 16 éves korosztályban. Párosban zalaegerszegi partnerével bajnoki címet szerzett, egyéniben pedig a dobogó második fokára állhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!