Sport

2012.07.11. 07:38

XII. Garmin Rally: ''Megküzdöttünk az ezüstért''

Kondella Pétert és Fülep Edinát kérdezte Hajósi Miklós a XII. Garmin Rally után.

Hajósi Miklós

- Új pályák, régi szakaszok. Hogy feküdt nektek és a Hondának a XII. Garmin Rally?

- Nagyon tetszett, de sajnáltuk, hogy csökkentették a verseny kilométert. Az autó és mi is kibírtuk, de embert próbáló volt ilyen melegben versenyezni. Szerencsére nem volt műszaki problémánk, így „gondtalanul” tudtunk versenyezni, kivéve egy-két malőrt.

 

 

- Hőség, vakító napsütés és fortyogó aszfalt. Milyen a jó gumiválasztás ilyenkor?

- Nem tudom, van-e jó gumiválasztás. Mi csak „R1”-es gumit vittünk. Féltünk, hogy el fog melegedni, de jól bírta. Ettől függetlenül Szendrő ralira veszünk keményebb keverékű gumit. Nem bízzuk a véletlenre.

- Hat ponttal vezetitek a bajnokságot. Gondolom, ezt az előnyt növelni szeretnétek.

- Igen, meg tudtuk tartani a vezetést, és elsők vagyunk az „N” csoport összesítésében is. Szeretnénk növelni az előnyünket, ezért a Szendrő ralira való felkészülésünket sokkal komolyabban vesszük, mint eddig.

- Hidegkúti Balázsékkal nagy csatát folytattatok a nap folyamán. Másodikak lettetek kicsi különbséggel. Hogy érzed, hol lehetett volna őket megfogni?

- Nagy volt a csata, ez nagyon tetszett. A többi kategória társunk is közel volt az első körben, de velük szemben tudtuk növelni az előnyünket. Balázsék eredményesen versenyeznek, ezúton is gratulálok nekik. Ezen a versenyen is volt egy-két esemény, ami miatt nem tudtunk 100%-osan autózni. Kezdődött egy szemhéjgyulladással. Borogattam péntek reggeltől, de minden reggelre, annyira bedagadt, hogy nem láttam a bal szememre. Ez a nap folyamán javult, de befolyásolt mindenben. Pénteken volt egy tesztelési lehetőség, de sajnos nem tudtunk részt venni rajta. Nagyon sajnálom, mert erre a versenyre új futómű állítást próbáltunk, de nem vált be. A nagytempós részeken mászott le az útról az autó, ezért itt, ahol igazán előnyt tudtunk volna kovácsolni, sebességet és ezzel időt is vesztettünk. Az első gyorsaságin Edinának kikapcsolódott az öve, ezért visszavettem, amíg sikerült bekapcsolnia, így bent hagytunk pár másodpercet. Szerintem a futómű beállítás miatt nem tudtunk igazán gyorsan menni, mert ezen kívül minden adott volt a sikerhez. De ez a második hely nagyon értékes számunkra, mert vezetünk az éves összesítésben.

 

 

- Legközelebb a Szendrő Rallyn találkozhatunk veletek. Azokról a pályákról milyen élményeid eredményeid vannak?

- Tavaly ezen a versenyen kezdtük Edinával a közös versenyzést, illetve itt indultam először vezetőként az RTE bajnokságában. Előfutóként neveztünk, mert csak így kaphattunk licenc-et. Itt még csak óvatosan autóztunk, azt sem tudtuk mi történik velünk. A pályák nagyon tetszettek, remélem idén is ezek lesznek. Bízom abban, hogy sikerül jól beállítani a futóművet, és növelni tudjuk az előnyünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!