Sport

2012.08.25. 06:32

Ifjúsági Eb-re utaznak a súlyemelők

Szombathely - Augusztus 25. és szeptember 2. között Bukarest lesz a házigazdája az ifjúsági súlyemelő Európa-bajnokságnak. A tíztagú magyar csapatnak a Haladás-Vasjármű két versenyzője is tagja.

Horváth Erika

Hat 15-17 éves lány- és négy fiúversenyzőt indít a Magyar Súlyemelő Szövetség a romániai, 10. ifjúsági Európa-bajnokságon. A Haladás-Vasjárműt két lányemelő képviselheti, Geröly Lilla  az 58, Polgár Mirijam  a 69 kilósok között versenyezhet -mindketten Márkus Erzsébet  és Antalovits Ferenc  tanítványai. Mirijam költségeit a szövetség állja, Lilla viszont az egyesület és más támogatók anyagi segítsége révén szerepelhet.

Mint Márkus Erzsébet elmondta, a versenyzők az utóbbi heteket budapesti, Héraklész edzőtáborban tölthették. Lilla - aki 17 esztendősen utolsó éves ifi - hétfőn utazik el Bukarestbe, szerdán versenyez. Edzője szakításban 60, lökésben 78 kiló körüli eredményt vár tőle. Miri 16 éves - ő még jövőre is szerepelhet az ifi korosztályban -; szerdán indul, s pénteken lép dobogóra. Tőle 70-72 kilós szakítást és 88-90 kg-os lökést várnak a szakvezetők. Tavaly utóbbi kilencedik, előbbi 13. lett az ifi Európa-bajnokságon. Most jó lenne jobb helyezést elérni. Annál is inkább, mert a szeptember 15. és 22. között a szlovákiai Kassán rendezendő korosztályos világbajnokságon azokat indítja a szövetség, akik az 1-6. között végeztek.

A lány szekcióban Geröly Lilla mellett Kasza-Kovács Klára indul még 58 kilóban, a 63-asoknál Szilágyi Kinga, s a 69-es Polgár Mirijam után két +69 kilós, Molnár Martina és Meszes Bianka lesz a magyar induló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!