Sport

2012.08.24. 06:06

Rajtra készen a futsalosok

Szombathely - Készen áll második élvonalbeli idényére az Admirál-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. A zöld-fehér gárda Horváth Levente személyében új edzővel, és némileg átalakult játékoskerettel vág neki a hétfőn rajtoló 2012/2013-as szezonnak.

Tóth Gábor

Tavaly újoncként az előkelő hetedik helyen zártak a zöld-fehérek. Az idén egy csapattal szűkebb lett a mezőny - csak 11 gárda nevezését fogadták el -, és változott a versenykiírás: a biztos bentmaradáshoz az első hat között kell végezni. Ezt az egyáltalán nem könnyű feladatot már a Pálmay Tamást váltó Horváth Levente irányításával próbálják megoldani a zöld-fehérek.

- A felkészülésünk jól sikerült, 16 edzésen, öt edzőmeccsen vettek részt a fiúk, készen állunk a rajtra - árulta az az Admirál-HVSE trénere, Horváth Levente.

- Volt némi változás a keretünkben, de szerintem erősödtünk. Fizikálisan biztosan nem lesz gondunk, hiszen a futsal mellett a srácok nagypályás csapataikban is megkapták a terhelést. A taktikában sok változást nem eszközöltem, hiszen ami a korábbi években jól működött, azt kár lenne félredobni csak azért, mert új edző érkezett a csapathoz. Mindössze a védekezésünkön próbáltunk egy kicsit finomítani. A tavalyinál nehezebb, erősebb, jóval hosszabb szezon vár ránk. A bajnok Győr minden tekintetben kiemelkedik a mezőnyből, és az Aramis is roppant erős kerettel rendelkezik. A többi csapat azonban hasonló erőt képvisel. Könnyű győzelmekre senki sem számíthat. Hazai pályán szeretnénk az elmúlt években megszokott hatékonysággal szerepelni, és erre alapozva idegenben is csipegetnénk pontokat. Az első hat között kell végeznünk az alapszakaszban, olyan eredménnyel, ami a rájátszásban feljogosít minket egy jó pozícióra. Erre pedig képesnek is érzem a rendkívül motivált, jó csapategységet alkotó társaságot - zárta szavait Horváth Levente.

- Anyagilag rendben van a klub, a hátér biztosított, játékosoknak, a szakmai stábnak csak a munkára kell koncentrálni  szögezte le Bokor Zsolt ügyvezető, aki elárulta, a klub él a pályázati lehetőségekkel.

- Fokozatosan, tudatosan építkezünk, idén egy újabb lépésre készülünk - árulta el Somfalvi Csaba technikai vezető.

- Tavaly átlagosan több mint 700 drukker látogatott ki a meccseinkre, úgy tűnik, hogy a futsal megvetette a lábát Szombathelyen, Vasban.

Pálmay Tamás utánpótlás vezetőtől megtudtuk, az Admirál az előttünk álló szezonban öt korcsoportot (U11, U13, U15, U17, U19) versenyeztet. Közel 100 fiatal futsalozik a Haladásban. Az ifjakat az első csapat játékosai edzik.

 


Távozott: Kádas Miklós, Krancz József, Póta Balázs, Kurán Ádám.

Érkezett: Balikó Tamás (Egyetemi SE), Joó Bálint (Egyetemi SE), Bánfalvi Balázs (Cső-Montage), Jurak Dániel (Haladás II.), Sipos Gábor, Bánfalvi Attila (mindkettő Ausztria).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!