Sport

2012.09.23. 14:57

A Viktória győzött a Femina otthonában

A Viktória-Trend Optika FC női labdarúgócsapata egy góllal győzött a Femina otthonában, így továbbra is őrzi hibátlan mérlegét.

Vastag Nándor

1. FC Femina 93 SE - Viktória-Trend Optika FC 0-1 (0-1)

Budapest, 200 néző, NB I-es női labdarúgó-mérkőzés, vezette: Urbán.

Femina: Mátra - Lengyel, Szeitl, ÁCS, Balogh - Kanta, Zvara, Gleich, PÁLINKÁS (Ködmön, 75.) - Hegyi, Derzsi (Garamvölgyi, 64.). Edző: Herczku István.

Viktória: Papp - Tischler, TÁLOSI, Szórádi, Gyöngyösi (Marsai, 76.) - Tóth A., Jakab, Soós (Horváth L., 79.) - Nagy D. (Széles, 33.), MEGYERI, Sipos. Edző: Iszak Gábor.

Gólszerző: Megyeri a 20. percben.

Sárga lap: Kanta a 83. percben.

A Viktória a kötelező győzelem reményében utazott a Feminához - a három pontot be is gyűjtötte, de a játéka hagyott kivetnivalót maga után. A szombathelyiek végig uralták a mérkőzést, de az ellenfél 16-osának közelébe érve vagy rossz megoldást választottak, vagy rosszul passzoltak. Igaz, többen is sérüléssel bajlódva léptek pályára, valamint Nagy Dórát korán le kellett cserélni térdsérülés miatt, ami azért zavart okozott a támadójátékban. Az első, és mint később kiderült, a mindent eldöntő gól a 20. percben született meg. Bal oldali támadás végén Sipos az alapvonaltól adott középre, és a hosszún érkező Megyeri 8 méterről fejelt a léc alá (0-1). Több találatot nem szereztek a vasiak, de igazából izgulniuk sem kellett. A hazaiak végig a rombolásra, a játék tördelésére törekedtek, és csak egyszer, a 80. percben jutottak egy helyzetecskéig.

A Viktória megérdemelten nyert, de a nagyobb arányú győzelemhez pontosabb játékra és nagyobb odafigyelésre lett volna szüksége. A vasi csapat hat forduló után is kapott gól nélkül, hibátlan teljesítménnyel áll a tabella élén.

Iszak Gábor: - Többen formán kívül és nem a megbeszéltek szerint játszottak. A három pont megvan, és ez a fontos, ami Megyeri jó játékának, valamint szemfülességének köszönhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!