Sport

2012.09.03. 16:15

Az asztalitenisz NB I. nyitófordulójában kikapott a CVSE II.

Vas megyei körkép - A férfi asztalitenisz NB I. nyitófordulójában döntetlennel ért véget a Büki TK - Szombathelyi AK vasi rangadó, a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka II. vereséget szenvedett.

Vastag Nándor

Az NB I. nyugati-csoportjának hétvégi első fordulójában három vasi csapat kezdte meg szereplését.

Büki TK-Szombathelyi AK: 9-9

Bük, NB I-es asztalitenisz-mérkőzés.

Mindkét csapat jobbik párosa nyert, majd az egyéni mérkőzések során a Bük 4-2-es előnyre tett szert. Ettől kezdve fordulatos meccs vette kezdetét. Bak Freisinbergertől, Zakar Tóthtól kapott ki szoros, kiélezett küzdelemben egyaránt 3:2-re. A lendületbe jött SZAK a vezetést is átvette (4-6). A folytatásban a hazaiak Bak (Tóth 3:0) és Zakar (Szarka T. 3:0) révén kiegyenlítettek, s végül az utolsó két találkozót is döntetlenről (8-8) várták az együttesek. Fodor Tóth ellen 3:0-ra nyert, de Mészáros 3:1-re kikapott Freisinbergertől, így némi meglepetésre döntetlen maradt az eredmény. A bükieknél Bak Imre, a szombathelyieknél Szarka Zsolt nyújtotta a legjobb teljesítményt. Győzött: Bak 3, Zakar 2, Fodor 2, Mészáros 1, BakZakar páros, ill. Szarka Zs. 3, Szarka T. 2, Freisinberger 2, Tóth 1, Szarka T.Szarka Zs. páros.

Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka II.Turris SE Sopron 7-11

Celldömölk, NB I-es asztalitenisz-mérkőzés.

A celldömölkiek jól kezdtek, mindkét párost hozták (3:0, 3:1), de utána Ölbei megsérült, meghúzódott a dereka. Az utolsó mérkőzését kénytelen volt feladni Lung ellen, de a vendégeknél Böhm is feladott két meccset az Ölbei és a Kramarics ellenit lábsérülés miatt. A soproniakkal egyedül Benák vette fel a versenyt csak Lungtól szenvedett vereséget , a többiek csupán megszorítani tudták ellenfeleiket. A vendégcsapat magabiztosan és megérdemelten nyerte meg a találkozót az osztályban újonc CVSE ellen. Győztek: Benák 3, Ölbei 1, Kramarics 1, ÖlbeiTeket, Be-nákKremerics párosok, ill. Lung 4, Asbóth 3, Markó 3, Böhm 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!