Sport

2012.09.12. 08:24

Büki döntetlen az asztalitenisz NB I-ben

Vas megyei körkép - A férfi asztalitenisz NB I. nyugati-csoportjának 2. fordulójában a Büki TK döntetlent játszott, a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka II. és a Szombathelyi AK kikapott.

Vastag Nándor

Büki TK-Turris SE Sopron 9-9

Bük, NB I-es asztalitenisz-mérkőzés.

A két párost 3:2-re nyerte a Sopron, majd úgy tűnt, nagy fölénnyel győz, mert 7-2-es vezetésre tett szert. A bükiek négy egyéni meccset is 3:2-re vesztettek el, de ötödikre végre Fodor bizonyult jobbnak döntő szettben Böhmnél (3:2). A hazaiak ettől új erőre kaptak, 9-7-re fordítottak. Ezután Mészáros Asbóthtól (2:3), Fodor Markótól (0:3) kikapott, így döntetlen lett a bajnoki vége. Győzött: Bak 3, Zakar 3, Fodor 2, Mészáros 1, ill. Markó 3, Lung 2, Böhm 1, Asbóth 1, Asbóth-Böhm, Lung-Markó párosok.

Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka II. - Pénzügyőr SE II. 2-16

Celldömölk, NB I-es asztalitenisz-mérkőzés.

A celldömölkiektől egyedül csak Benák tudott nyerni a jó erőkből álló vendégek ellen, Kovácsot és Gellérit egyaránt 3:0-ra múlta felül. A szoros találkozókból rendre a Pénzügyőr került ki győztesen, mely teljesen megérdemelten távozott sikerrel. Győzött: Benák 2, ill. Horváth 4, Éliás 4, Gelléri 3, Kovács 3, Horváth-Kovács, Gelléri-Éliás párosok.

BVSC-Zugló SI - Szombathelyi AK 11-7

Budapest, NB I-es asztalitenisz-mérkőzés.

A SZAK az első fordulóhoz hasonlóan szoros meccset vívott, és ismét közel állt a pontszerzéshez. A párosok után 1-1 volt az állás, de Szarka Tibor az első körben kikapott a serdülőkorú Brucknertől (2:3), így a hazaiak 4-2-es előnybe kerültek. A folytatásban többször is közel álltak a szombathelyiek az egyenlítéshez, ám a bravúr elmaradt. Győzött: Horváth 4, Jeszenszki 3, Hegedűs 2, Bruckner 1, Horváth-Hegedűs páros, ill. Szarka T. 2, Tóth 2, Szarka Zs. 1, Freisinberger 1, Szarka Zs.-Szarka T. páros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!