Sport

2012.09.19. 15:42

Elnapolták a tárgyalást

Budapest - Elnapolták a tárgyalást a Fővárosi Bíróságon a tornász Csillag Tünde és edzői, Vizer Erzsébet és Rácz Gábor által kezdeményezett perben.

Horváth Erika

Tavaly augusztusban, miután a Szombathelyi Sportiskola válogatott tornásza, Csillag Tünde és edzői, Vizer Erzsébet és Rácz Gábor úgy döntöttek, hogy nem kívánnak részt venni az októberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon - mert azt a természeti és nukleáris katasztrófa sújtotta Japánban rendezték - fegyelmit indított ellenük a Magyar Tornaszövetség fegyelmi bizottsága. A válogatottól való eltiltás lett a vége, de ez már mindannyiuknak letelt, Csillag Tündének március, az edzőknek pedig augusztus végén. Ám igazságtalannak érezve a másodfokú fegyelmit is, úgy döntöttek, hogy a Fővárosi Bírósághoz fordulnak egy precedens értékű állásfoglalásért az ember élethez és testi épséghez fűződő jogával kapcsolatosan: ilyen rendkívüli esetben (a fukusimai atomreaktor sérülése miatt bekövetkezett radioaktív szennyezettségtől és ennek esetleges jövőbeni következményeitől való félelem) méltányolható-e, ha valaki az egészségét próbálja óvni.

A szerdai tárgyaláson a bírónő megegyezésre biztatta a keresettel előálló három szombathelyi sportembert, ám miután ők erre nem hajlanak, s az egyik általuk beidézett tanú, dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke nem jelent meg, a tárgyalást 2013. február 11-ére napolták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!