Sport

2012.09.13. 11:21

Gáláztak az öregfiúk - A tornán pályára lépett a magyar színészválogatott is

Nemeskolta - A házigazda Nemeskolta győzelmével ért véget a Hetény, valamint a magyar színészválogatott részvételével megrendezett, öregfiúknak kiírt nagypályás labdarúgótorna.

Tóth Gábor

Három öregfiúkcsapat szállt harcba a Rum és Vidéke Takarékszövetkezet Kupáért: a magyar színészválogatott, a szlovákiai magyarok lakta Hetény (Chotin), valamint a házigazda Nemeskolta. A szervezők az esemény apropójaként megemlékeztek az 1989/90-es megyei II. osztályban bajnokságot nyert koltai gárdáról, amely az 1990/91-es szezonban az ország legkisebb létszámú településeként vett részt a megyei I. osztály küzdelmeiben.

A nemeskoltai Focikavalkádnak elnevezett rendezvény első meccsét rekkenő hőségben a házigazdák játszottak a színészválogatottal. A színészek erős kerettel érkeztek, pályára lépett többek között Nemcsák Károly, Straub Dezső, Bessenczi Árpád, Egressy Zoltán, Varga Miklós, Makrai Pál, Puskás Péter, Gyetván Csaba, Laklóth Péter, Frech Zoltán, Pásztor Tibor, Lippai László segítségként pedig Szendrei József, ifj. Mészöly Kálmán. A koltaiaknál Pék Zoltán, Balázs Csaba, Szanyi Gyula, Tóth Zoltán, Devecsery Péter, Hajba Antal, dr. Kövesdi Zoltán, Bálint Gyula, Mihók Csaba, Szabó József, Deék László, Maurer Tibor, Sinkó Ottó, Farkas Imre, Horváth Zsolt, Palotai Zoltán öltött szerelést, Nemes Lajos csapatvezető-edző irányításával. A hazaiak nagy formában fociztak, 7-3-ra verték ellenfelüket. A következő találkozón a Hetény 5-2 arányban bizonyult jobbnak a színészeknél. A harmadik meccs, a Nemeskolta-Hetény csata így a bajnoki címről döntött. Ennek megfelelően színvonalas, izgalmas csatát láthatott a szépszámú szurkolótábor. A vendégek kétszer is vezettek, de a Nemeskolta mindkétszer egyenlített, végül 2-2-es döntetlennel ért véget a találkozó. A Rum és Vidéke Takarékszövetkezet Kupát így jobb gólkülönbsége miatt a Nemeskolta nyerte. A harmadik félidőben Nemeskolta vendégszeretetét élvezhették a csapatok, remek hangulatban búcsúztak egymástól az öregfiúk és megígérték egymásnak, hogy jövőre lesz folytatás. A résztvevők jobbulást kívánnak a rendezvény fővédnökének, a balesetben megsérült Palotás Péternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!