Sport

2012.09.07. 15:35

Kosárlabda: Magyarország-Horvátország mérkőzés Szombathelyen

Szombathely - A magyar férfi kosárlabda-válogatott szombaton 19 órai kezdettel az európai élvonalba tartozó Horvátországot Eb-selejtezőn látja vendégül Szombathelyen.

Vastag Nándor

A szerdai, Ausztria vendégeként elszenvedett vereségnek köszönhetően matematikai esély még maradt az Európa-bajnokságra való kijutásra, de a helyzet valójában szinte reménytelen. Ahhoz, hogy a négy legjobb csoportharmadik közé beférjen a válogatott, a többi mérkőzésen hatalmas meglepetésekre lenne szükség, valamint a hátralévő két találkozóját meg kellene nyernie, és lehetőleg minél nagyobb arányban. Az első ellenfél ráadásul egyből a csoport magasan legjobb csapata, Horvátország lesz, mely a két együttes első, Eszéken rendezett meccsén 89-65-re győzött. A riválisnál neves, európai sztárklubokban edződő játé-kosok szerepelnek, a fellépésük igazi sportcsemegének ígérkezik az Arena Savariában. A sok gond által hátráltatott magyarok nem feltartott kézzel lépnek pályára, hanem mindent megtesznek majd, hogy szépen fejezzék be utolsó hazai Eb-selejtezőjüket.

- Csütörtökön regeneráló tréninget tartottunk, míg pénteken videózással és edzéssel is készültünk a horvátok ellen - mondta a válogatott szövetségi kapitánya, Rátgéber László. - Ki kell használnunk, hogy az európai élmezőnybe tartozó, egyik legerősebb nemzettel találkozunk. Jó esély nyílik rá, hogy megmutassuk, mennyire tudunk jól játszani. A horvátok veretlenek, kint simán kikaptunk tőlük, de mindent megteszünk majd, hogy itthon jó eredményt érjünk el. Már biztosan csoportelsők is, dehogy hogyan jönnek, az legyen az ő problémájuk. Nem foglalkozunk azzal, mennyire fontos nekik ez a mérkőzés, hanem az számít, hogy mi milyen teljesítményre leszünk képesek. Sajnos továbbra is vannak problémáink. Hanga a begyulladt bölcsességfoga miatt Budapestre utazott; remélhetőleg vissza tud térni közénk. Trepák a derekával bajlódik, Tóth Ádám vádlisérüléssel küzd, ők Székesfehérvárra utaztak kivizsgálásra. Nagyon úgy néz ki, hogy Tóth nem is fog játszani. Bízunk benne, hogy betegsége után Lóránt egyre jobb állapotba kerül. Örülnénk, ha minél többen kijönnének a mérkőzésre, a közönség támogatásával könnyebb lenne az erős ellenfél ellen. Ha a célkitűzésünk már nem is tudjuk teljesíteni, de egy jó meccset mindenképpen akarunk játszani a horvátokkal.

A mérkőzésen olasz, portugál és szlovák játékvezetők fújják a sípot. Az Arena Savariánál 17 órakor nyitnak a pénztárak; a várhatóan nagy érdeklődés miatt érdemes időben érkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!