Sport

2012.09.18. 12:20

Michelisz felfedezi Amerikát

A hosszú, két hónapos nyári szünet után a hétvégén, az Egyesült Államokban folytatódik a 2012-es túraautó-világbajnoki szezon.

Vas Népe

A sorozat először látogat az USA-ba, ahol Kaliforniában, Sonomában mérhetik össze erejüket a világ leggyorsabb széria autóversenyzői. Az új(világ) helyszín mindenki számára idegen lesz, de egy valamiben nagyon különleges is, a sorozat jelenlegi egyeduralkodója, a Chevrolet először versenyezhet majd hazai közönség előtt.

A világbajnokság kilencedik állomásán a 4032 méter hosszú Sonoma Raceway-en 2-szer 13 kört kell majd teljesíteniük a versenyzőknek. A pálya karakterisztikája, a hosszú egyeneseknek, a hosszú nyújtott kanyaroknak köszönhetően leginkább a Slovakiaringhez hasonlítható, ahol a Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert első pole pozícióját futotta pályafutása során.

A Zengő Motorsport az Egyesült Államokban egy autóval lesz ott a mezőnyben, Michelisz Norberttel, aki nemrégiben ismét privát tesztnapot teljesített a Slovakiaringen. A teszt után Norbi bizakodva tekint a hátralévő négy versenyhétvégére.

Brazília után újraszámolták a súlyokat, a BMW-k ennek köszönhetően a legkisebb súllyal indulhatnak Sonomában, ez -20kg-ot jelenthet az alapsúlyból, ami 1160 kg, a Chevrolet ehhez képest +40kg-ot visz majd magával a hétvége során.

A világbajnoki pontversenyt nyolc forduló után a címvédő, Yvan Muller vezeti 287 egységgel márkatársa, Robert Huff előtt, előnye 17 pont. Michelisz Norbert 118 megszerzett ponttal a tabella hatodik helyén áll, hátránya Tom Coronellel szemben 32 pont. A Yokohama Drivers' Trophy értékelésben Michelisz Norbert áll az élen, előnye 5 pont legnagyobb riválisával, Pepe Oriola-val szemben.

Michelisz Norbert: A sonomai nyomvonal nagyon ígéretesnek tűnik. Talán ennek és a közel 2 hónapos szünetnek köszönhetően alig várom már, hogy végre elkezdődjön a bajnokság hajrája. A nyári szünet szerencsére nem telt tétlenül, ugyanis múlt héten ismét sikerült tesztelnünk, ráadásul ismét olyan újdonságokra bukkantunk, amik segíthetik a minél jobb helytállást a továbbiakban. Eredmény szempontjából nehéz lenne megmondani, hogy pontosan mire számíthatunk. A cél természetesen továbbra is az első 5-6 helyezés valamelyike, valamint az, hogy a versenyhétvége során megtartsam vezető helyezésemet a privát értékelésben.

A hétvége menetrendje (USA idő szerint):

Szeptember 21, péntek:

13:45-14:15 Teszt

Szeptember 22, szombat:

09:00-09:30 Első szabadedzés

11:30-12:00 Második szabadedzés

14:15-14:50 Időmérő edzés

Szeptember 23, vasárnap:

09:00-09:15 Bemelegítő edzés:

12:20- Első futam (13 kör)

13:35- Második Futam (13 kör)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!