Sport

2012.09.04. 17:35

Sorsdöntő Eb-selejtező előtt a magyar kosarasok

Schwechat - A magyar férfi kosárlabda-válogatott szerdán sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőn Ausztria vendégeként lép pályára.

Vastag Nándor

A magyar válogatott nagyon nehéz helyzetbe került a múlt csütörtöki, Ukrajnától hazai pályán elszenvedett vereség miatt (76-78). Az ötöséből az Európa-bajnokságra már csak harmadikként juthat ki, de ezen a jogon a hat csoportból csupán négy együttes indulhat a 2013-as szlovéniai kontinensviadalon. A vasárnapi fordulóban amikor is a magyarok szabadnaposak voltak az ukránok otthonukban győztek Ausztria ellen (68-57), és ezzel már biztos továbbjutók. Horvátország idegenben Ciprust verte (98-49), s ha szerdán Slavenski Brodban nyer Ukrajna ellen, akkor szintén ott lesz az Eb-n.

De visszatérve a Rátgéber László által vezetett csapathoz, a hátralévő három mérkőzéséből legalább kettőt hoznia kell, hogy legyen esélye a továbbjutásra. Az Ausztria elleni találkozó akár sorsdöntő is lehet, de a győzelmet nem lesz könnyű megszerezni. Az első meccsen Szombathelyen az osztrákok nehezen adták meg magukat (81-75), míg saját közönségük előtt az ukránok (57-61) és a horvátok (75-82) dolgát is alaposan megnehezítették. A válogatott szombat óta Szombathelyen készült a fontos meccsre, és kedden utazott ki a schwechati helyszínre. Az együttes egyik legjobbja, Lóránt Péter egyelőre betegség miatt itthon maradt, de remélhetőleg szerdán tud csatlakozni a társaihoz. A magyarok csütörtökön térnek vissza a vasi megyeszékhelyre, majd szombaton este (19.00) az Arena Savariában Horvátországot fogadják.

A csoport állása: 1. Ukrajna 11pont 6 mérkőzés, 2. Horvátország 105, 3. Ausztria 86, 4. Magyarország 75, 5. Ciprus 66.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!