Sport

2012.09.24. 17:22

Taroltak a CVSE-sek a Vörsas Kupán

Szombathely - Minden számban a Celldömölki VSE versenyzői diadalmaskodtak a Vörsas Kupa férfi ifjúsági és felnőtt I. osztályú asztalitenisz ranglistaversenyen.

Horváth Erika

A Szombathelyi Asztalitenisz Kör és a Vas Megyei Asztalitenisz Szövetség 17. alkalommal rendezett I. osztályú ranglistaversenyt - negyedszer Vörsas Kupa néven. Az indulói létszámot tekintve - a pénzdíjak ellenére - negatív rekordot döntött a viadal, ám a színvonalra nem lehetett panasz. Szombaton az ifjúsági fiúk álltak asztalhoz, köztük két celli és hét SZAK-játékos - ebből hatan újonc és serdülő korúak. A párosoknál Szita Márton (CVSE-Swietelsky-Wewalka) Ecseki Nándorral (Budaörs) az oldalán játszmát sem vesztett. Három győzelem után a BVSC-s Jeszenszki-Zombori duóval vívták a döntőt, amit szintén 3:0-ra nyertek meg. Legyőzött ellenfeleik között volt a Freisinberger Kristóf (KSI)-Szarka Zsolt (SZAK) páros is, akiket két győzelmük után az elődöntőben búcsúztattak (15, 12, 4) - amit annyit jelentett, hogy Szarkáék bronzérmesek lettek. Ugyanezt az utat futotta be a másik ágon a celli Kramarics Gergő a kecskeméti Balogh Erikkel - ők is a dobogó harmadik fokára állhattak. Az egyéni 32-es főtáblán három vasi volt érdekelt: Szita Márton és Szarka Zsolt kiemeltként, illetve Kramarics Gergő,  aki csoportgyőztesként jutott fel. Utóbbi egy, Szarka Zs. két győzelem után kikapott, Szita viszont megint csak nem állt meg a dobogó legfelső fokáig. Öt győzelemmel ért fel rá, a döntőben páros partnerét, Ecsekit 4:1-re verte.

Vasárnap a felnőtt mezőny - köztük tíz Vas megyei színekben szereplő játékos - volt a soros a Sugár úti sportcsarnokban. Párosban a 16 között még hatan "álltak", a büki Bak Imre  a volt büki Monostorival (Gödöllő) a nyolc közé is bejutott, de tovább már nem ért. A CVSE 1. helyen kiemelt kettőse, Fazekas Péter és Nagy Krisztián nem hibázott, mind a négy mérkőzésén nyert, a döntőben a Lakatos-Pázsy duót 3:0-ra verte. Egyéniben hat vasi küzdhetett a főtáblán  Szarka Tibor (SZAK) és Szita Márton csoportgyőztesként, Bak Imre csoportmásodikként, Tóth Tamás (SZAK) csoportharmadikként került fel. Közülük Bak és Szita tudott még menni egy kört. A CVSE két kiemeltként főtáblán kezdő kiválósága, Fazekas Péter és Nagy Krisztián végigmenetelt. Előbbinek három, utóbbinak négy meccset kellett megnyernie a fináléig, ahol egymással kerültek szembe. Némi meglepetésre az újonnan igazolt Nagy Krisztián könnyen, 4:0-ra győzte le Fazekast, ezzel először lett övé a Vörsas Kupa.

Végeredmény
Ifjúsági páros: 1. Szita Márton-Ecseki Dániel (CVSE, Budaörs), 2. Jeszenszki Dániel-Zombori Martin (BVSC), 3. Freisinberger Kristóf-Szarka Zsolt (KSI, SZAK) és Kramarics Gergő-Balogh Erika (CVSE, Kecskemét).
Egyéni:  1. Szita Márton, 2. Ecseki Nándor, 3. Jeszenszki Dániel és Sabján Gergely (Komló).
Felnőtt, páros:  1. Fazekas Péter-Nagy Krisztián (CVSE), 2. Lakatos Tamás-Pázsy Ferenc (KSI, Wels), 3. Szudi Ádám-Sabján GHergely (JászkunV., Komló) és Do Phuong Nam-Sebestyén Péter (Univer KTE).
Egyéni: 1. Nagy Krisztián, 2. Fazekas Péter, 3. Jakab János (Budaörs) és Vitsek Iván (Szécsény).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!