Sport

2012.10.25. 11:01

A szerb kajakelnök szerint Janics jövőre szerb színekben indulhat

Mirko Nisovic, a Szerb Kajak-kenu Szövetség elnöke szerint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) nem akadályozhatja meg, hogy Douchev-Janics Natasa már jövőre szerb színekben versenyezhessen.

MTI

Az újvidéki Magyar Szó honlapja szerint Nisovic a Sportski žurnal sportnapilapnak úgy fogalmazott: "tiszta hülyeség" az MKKSZ szerdai döntése, amely szerint 150 ezer euró (42 millió forint) "felkészülési hozzájárulást" kér a háromszoros olimpiai bajnok kajakosért, mivel Janics szerb állampolgár. "Erre számítottunk, ezt is vártuk - nyilatkozott Nisovic. - Az előző két hétben folyamatosan kapcsolatban voltam a Magyar Kajak-kenu Szövetséggel és a Szerbiai Olimpiai Bizottsággal (OKS). Az ügybe beavattuk a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetséget is. Az MKKSZ most már hivatalos döntése után, hogy kártérítést kérnek Natasa Szerbiába szerződéséért, beszéltem Dorde Višackival, az OKS főtitkárával. Ez tiszta hülyeség, hiszen Natasa szerb állampolgár. Már hétfőn értesíteni fogjuk a Nemzetközi és az Európai Kajak-kenu Szövetséget az esettel kapcsolatban. Nem látom annak lehetőségét, hogy az MKKSZ ellehetetlenítse azt, hogy Douchev-Janics Natasa 2013-tól szerb színekben evezzen." A lap a cikk végén megemlíti, a szerb születésű Janics október elején hivatalosan is bejelentette, hogy visszatér Szerbiába, amikor a belgrádi sajtótájékoztatón azt nyilatkozta: azért döntött így, mert nem találta a helyét Magyarországon annak ellenére, hogy három olimpiai aranyérmet is nyert választott hazájának. A 30 éves Douchev-Janics Natasa szeptember 27-én jelezte az MKKSZ-nek, hogy Szerbiában akarja folytatni a pályafutását, mert férje, Andrian Douchev állást kapott a Szerb Olimpiai Bizottságtól, és szeretnék egyben tartani a családot. Az MKKSZ szerint, ha a magyar szövetség nem járul hozzá az országváltáshoz, a bácskapalánkai születésű Douchev-Janics két évig nem versenyezhet régi-új hazája színeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!