Sport

2012.10.23. 16:51

Bárdosi Zoltán bajnoki címe történelmi revolverrel

Székesfehérvár - Bárdosi Zoltán egy arany- és egy ezüstérmet is szerzett az elöltöltő-fegyveres lövészek országos bajnokságán.

Horváth Erika

A Szombathelyi Polgári Lövész Egyesület három tagja is indult azon az országos bajnokságon, amelyen történelmi fegyverekkel mérik össze tudásukat a lövészek. Az elöltöltős csappantyús revolverek gömblövedékeit maguk öntik a versenyzők, és a lőpormennyiséget változtatva kísérletezik ki, hogy a különböző távolságokon megyik lőszer a legoptimálisabb.

A 25 méteres számban (Mariette) Bárdosi Zoltán szerezte meg a bajnoki címet 96 köregységgel. Ugyanitt Koczor Pál (70) 12., Nagy István (65) 14. helyen zárt.

Bárdosi Zoltán indult ugyanezen fegyverek 50 méteres kategóriájában is, ahol 77 köregységgel ezüstérmes lett. Az 1896 előtti ismétlő pisztolylőszert tüzelő puska (Winchester) számban – itt modern lőszert használnak – Koczor Pál (86) a nyolcadik, Nagy István (78) a tizedik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!