Sport

2012.10.08. 16:37

Kiss Norbert remekül versenyzett

Jarama - Szombaton és vasárnap is a dobogó tetejére állhatott a kamion Európa-bajnokságban az OXXO Energy Truck Race Team szombathelyi pilótája, Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Az elmúlt hétvégén Spanyolországba, Jaramába látogatott a kamion Európa-bajnokság mezőnye érdekesség, hogy Kiss Norbert tavaly itt szerezte meg az OXXO Energy Truck Race Team első futamgyőzelmét.

Négy futam várt a résztvevőkre. A szombati első futamot a 8. helyen zárta MAN kamionjával Kiss Norbert. A rövid szünetben a csapat gyorsan átnézte a kamiont, kijavította a hibákat, és a második versenyen már a győzelemért szállhatott harca a szombathelyi pilóta. Remekül is teljesített, magabiztosan nyert. A győzelem után ünneplés helyett a csapat késő éjszakáig szerelte a kamiont aminek vasárnap meg is lett az eredménye. Kiss Norbert összehozott egy 7. helyet, majd ismét futamgyőzelmet ünnepelhetett.

- Nagyon jó hétvégén vagyunk túl - értékelt Kiss Norbert. - Végig jól működött az autó, köszönöm a srácoknak a rengeteg munkát, két éjszakát átdolgoztak, hogy tudjak versenyezni, ráadásul fantasztikusan összerakták a kamiont. Jól működtek a fejlesztések, sokat gyorsultunk még a délelőtti futamhoz képest is, látszott, hogy nem tudnak utolérni az ellenfeleink. Mindkét napon futamot nyertünk, nagyon boldog vagyok, és hatalmas öröm volt az egész csapatnak. Kellett már ez a siker, azt gondolom, megdolgoztunk érte, nem csak itt, Jaramában, hanem egész évben!

A kamion Európa-bajnokság idei utolsó futamát október 1314-én Franciaországban, Le Mans-ban rendezik. Ahol egy remek formában lévő, önbizalomtól duzzadó magyar csapat állhat majd rajthoz. Kiss Norbert az idén már három futamot nyert: a mostani két spanyol siker mellett Angliában, Doningtonban is elsőként intették le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!