Sport

2012.10.09. 16:49

Szomszédvári csata: a ZTE fogadja a szombathelyi kosárcsapatot

Szombathely - Az NB I. A-csoportos kosárlabda-bajnokság 2. fordulójában a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely szerdán, 19 órás kezdéssel az ősi rivális ZTE vendégeként lép pályára az újabb győzelem reményében.

Tóth Gábor

A nyitófordulóban a szombathelyiek hazai pályán verték a Sopront (87-73), a ZTE viszont Székesfehérváron futott bele egy nagy zakóba (102-63). Az Egerszeg hektikus felkészülési időszakot tudhat maga mögött, hiszen tavaly kiesett az A-csoportból, sokáig bizonytalan volt, hogy nevezhet-e az élvonalba végül nevezhetett. De a vendéglátó sok sebből vérzik. Egyelőre még formálódik a keret, csak két légiósa van a gárdának. Továbbá Vertetics és Borszéki személyében két meghatározó játékos sérült. A papírforma egyértelműen szombathelyi sikert ígér a szomszédvári rangadón.

- Az nem kérdés, hogy nyernünk kell, hiszen a két klub más-más céllal vágott neki a bajnokságnak, de nehéz mérkőzésre számítok - fogalmazott Bencze Tamás, a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely mestere. - Mert a zalaiak hazai pályán soha nem adják olcsón a bőrüket. Ráadásul felszabadultan játszhatnak, hiszen sok veszítenivalójuk nincs. Továbbá most mutatkoznak be saját szurkolótáboruk előtt, így vélhetően kettőzött erővel küzdenek majd. A ZTE egyébként mozgékony, alacsony szerkezetű csapat. Ügyelnünk kell tehát a védekezésre. Ám mindent összevetve úgy érzem, hogy a mi keretünk erősebb, a kispadunk hosszabb. Főleg palánk alatt kell kihasználni a fölényünket. A játékunk még nem állt össze igazán, de napról napra javulunk az építkezést nagyban segítené egy újabb győzelem. Jarosevits sérüléssel bajlódik, mindenki más bevethető. Tudom, hogy sok szurkoló elkísér minket, nem szeretnénk nekik csalódást okozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!