Sport

2012.11.19. 18:28

Makói vereség

Makó - Szoros mérkőzésen egy ponttal alulmaradt a Makó vendégeként a Haladás VSE az NB I-es sakk csapatbajnokság 4. fordulójában. A szombathelyiek így is megőrizték harmadik pozíciójukat.

Horváth Erika

ASS-Makói SVSE_Haladás VSE 6,5-5,5. 
Makó, NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés.

Prohászka Péter egy megnyitási újítással meglepte Erdős Viktort, de összességében túl sokat nem akart kockáztatni a magasabb értékszámú nagymester ellen (1/2-1/2).

Ruck Róbert sötéttel egy általa jól ismert változatból előnyösebb végjátékot hozott ki, és érvényesítette is az agresszívan játszó szerb Kovacseviccsel szemben  (0-1). Az eddig magabiztosan játszó Németh Miklós kalandos parti végén vesztesen állt fel az asztaltól (1-0).
Kovács Gábor  a Katalán vezércselben rossz felállást választott; már a középjátékban rosszabbul állt, és viszonylag simán vesztett (1-0). Csonka Attila kijátszott partijában lecserélődtek a figurák,   az egyenlő bástyavégjáték döntetlent hozott (1/2-1/2).

Petényi Tamás  kicsit jobban állt szerb ellenfelénél, de nem kockáztatott a nyerés érdekében (1/2-1/2). Michal Mészáros szép győzelmet aratott; pontosan vezetett, áldozattal tarkított támadással szétverte román ellenfele Skandináv védelmét (0-1). Milan Rachel a  "sündisznó" felépítést választott. Próbált kitörni, de riválisa  vezérszárnyon előrenyomuló gyalogjával szemben tehetetlennek bizonyult (1-0). Lakos Nikoletta a fárasztó utazás után nem kockáztatott, gyors döntetlenben egyezett meg fiatal ellenfelével (1/2-1/2). Rövid Kálmán  beugróként nagyot játszott. Sötéttel a kedvelt Szvesnyikov-változatával tetemes időelőnyt szerzett, s magasabb értékszámú, fiatal ellenfele remiajánlatát a 28. lépésben elfogadta (1/2-1/2).  Az ifijátékos Makk Róbert partija érdekes anyagi megoszlású állásban lépésismétléses döntetlennel zárult (1/2-1/2). Takács Gergő  két és fél órányi játék után remizett a hazaiak hölgyversenyzőjével (12-12).

A szombathelyiek különböző okok miatt nem tudtak a legerősebb összeállításban asztalhoz ülni, idegenben reális eredmény született. Győztek:  Ruck R., Mészáros. Remiztek: Prohászka, Csonka, Petényi, Lakos, Rövid, Makk R., Takács. 

Négy forduló után a tízcsapatos NB I-ben a Nagykanizsa áll az élen 34 ponttal, a Paks eddig 32, a Haladás VSE 28, üldözője, a Makó 27,5 pontot gyűjtött. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!