Sport

2012.11.22. 17:38

Pars az év atlétája

Budapest - A Magyar Atlétikai Szövetség az atlétabálon jutalmazta az idei év legjobbjait. A 16 díjazott közül heten tartoznak a Dobó SE kötelékébe.

Horváth Erika

A Magyar Atlétikai Szövetség idén is jutalmazta legjobbjait. Az év férfi atlétája cím, egyben a Zsivótzky Gyula-díj  természetesen - a londoni olimpián és a helsinki Európa-bajnokságon kalapácsvetésben egyaránt aranyérmes Pars Krisztiáné lett. Edzője, Németh Zsolt érdemelte ki az év edzője - Koltai Jenő - díjat, míg az év nevelőedzője elismerést a szintén a Dobó SE-ért dolgozó Németh László kapta.

A Dobó SE díjazottjai az atlétabálon. Balról: Németh László edző, Gyurátz Réka, Pars Krisztián, Kapot Ildikó (Ozorai Jenny édesanyja), Halász Ádám, Völgyi Helga és Németh Zsolt vezetőedző (Fotó: Dobó SE)



Az utánpótláskorú versenyzők közül a legjobb U-23-as női atlétának a most az Egyesült Államokban tanuló, korosztályában magyar bajnok, a felnőtteknél ezüstérmes, idén 68,08 méteres egyéni csúcsot elérő Ozorai Jenny bizonyult,  míg a legjobb ifjúsági lányversenyző az U-20-as vb-n nyolcadik Gyurátz Réka lett.

Jutalmazták azt a három fiatalt is, aki korosztályában világranglista-vezető; ketten Dobó SE-sek: az ifi (U-18) lány kalapácsvetőknél Völgyi Helga  áll élen - a 3 kilós szer 70,77 méterre szállt a kezéből (mögötte Gyurátz Réka a második 70,58-dal). A serdülőknél  (U-16) Halász Bence három dobószámban is ranglistaelső: súlylökésben 21,22 (4 kg), diszkoszvetésben 70,09 (1 kg), kalapácsvetésben 76,62 (4 kg) méterrel. Az ünnep után persze - ahogy a Dobó SE-ben megszokott -, a dolgos hétköznapok következnek. Egy hete megkezdődött a felkészülés a következő szezonra, Pars Krisztiánon kívül már mindenki csatasorba állt. Olimpiai bajnokunk decemberben kapcsolódik be a munkába.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!