Sport

2012.11.15. 17:02

Sasvári Gizella 80. születésnapja

Szombathely - Szerdán születésnapi ünnepséget tartottak az atléták: Sasvári Gizellát, a római olimpián hetedik helyezett középtávfutónőt 80. születésnapja alkalmából köszöntötték.

Horváth Erika

Sasvári Gizella (Csóka Jánosné) mind ez ideig az egyetlen olyan magyar sportoló, aki nagykanizsai színekben szerepelt olimpián. A 800 méter 1959-es magyar bajnoka az  1960-as, római játékokon  az elő- és a középfutamból is második helyen jutott tovább,  a döntőben pedig hetedik lett 2:08,0 perces idővel. Gizi néni 1963 óta Szombathelyen él - a Haladás akkori szakosztályvezetője, Gibba István invitálására igazolt ide, és itt is fejezte be a pályafutását 1969-ben, majd néhány évig edzősködött is.



Kortársai és a fiatalabb generáció sem feledi a sikeres középtávfutónőt; a HVSE és a Szombathelyi Sportiskola - szintén nagykanizsai származású - edzője, Lengyák György   szervezte meg a  meglepetést 80. születésnapjára. Dallal, virágcsokrokkal  ünnepelték; az egykori sporttárs, dr.Vargyas Csaba  elnök a Vas Megyei Atlétikai Szövetség emlékplakettjével kedveskedett neki.  Köszöntötte az ünnepség házigazdája, a SZoESE, a HVSE és a sportiskola, de a Zalaegerszegi Atlétikai Club is. Egykori egyesülete,  a Nagykanizsai Bányász jókívánságait a régi futótársai hozták el, Nagykanizsa városának nevében Balogh László, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sport bizottság elnöke gratulált.

A meghatott  Sasvári Gizella a jelen lévő fiataloknak szorgalmat, kitartást, jó sporteredményeket kívánt. És természetesen jó egészséget mindenkinek - ő remek állapotban van; mint elmondta, ha már nem is sportol, a sportközvetítéseket nyomon követi,  - a londoni olimpiát is végigszurkolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!