Sport

2012.12.13. 17:15

Rapport Richárdnak gyakorlás és szórakozás a rapid és schnell Eb

Varsó - Péntektől szombatig Lengyelországban rendezik meg a rapid és villámsakk Európa-bajnokságot. Indul a 16 éves nagymester, Rapport Richárd is.

Horváth Erika

Utoljára november elején a német és osztrák csapatbajnoki forduló után hallhattunk Rapport Richárdról, a Sében élő 16 esztendős nagymesterről, aki már 2621 Élő-ponttal bír. Most viszont újra a versenyé lesz a főszerep. A Haladás VSE sakkozója asztalhoz ül a hétvégi rapid és villámsakk (schnell) Európa-bajnokságon  a magyar élmezőnyből még Erdős Viktor (2640) indul. A verseny honlapja hatalmas mezőnyt jelez, 31 országból a rapid versenyre 823-an, a schnellre 465-en neveztek.

- Egy rapid parti 15 perces, lépésenként tíz másodperce van az embernek. A schnellben pedig lépésenként mindössze két másodperc áll rendelkezésre. Utóbbi szerintem sokkal szórakoztatóbb - mondta csütörtöki elutazása előtt a Felix-Promotion menedzserirodával együttműködő nagymester. - S mivel oda-visszavágó van, a 11 forduló alatt 22 partit játszik az ember. Ez a verseny inkább csak szórakozás, nem igényel különösebb felkészülést. Gyakorlásnak tekintem a hosszabb verseny nélküli időszak után. Persze, azért szeretnék az Élő-pontjaimnak megfelelően teljesíteni.

Rapport Richárd a pénteki schnell versenyen a 23., a szombaton és vasárnap rendezendő rapid Eb-n a 21. kiemelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!