Sport

2013.01.22. 16:41

Legalább húsz ponttal kell győzni a negyeddöntőért

Körmend - A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében legalább húsz ponttal kellene legyőznie a Pécsi VSK-PANNONPOWER együttesét a Lami-Véd Körmendnek ahhoz, hogy továbbléphessen.

Vas Népe

A szerdán 18.30-kor kezdődő visszavágót a Digisport közvetíti Körmendről.

A két héttel ezelőtti, 81-62-es vereséggel végződő odavágót követően nem voltak derűlátók a piros-feketék hívei. A szombati, szombathelyi bajnoki siker (91-92) után viszont talán valamivel optimistábbak. A csapat feltámadásának Fodor Gergely volt a vezére. - Ahogy az eredmény is mutatta, az első félidőben nagyon rosszul védekeztünk. Az előre megbeszélteket sem hajtottuk jól végre és alapvető dolgokban is hibáztunk - mondta a csapatkapitány.

 

A csapatkapitány Fodor Gergely nagyon sokat tett a körmendiek szombathelyi sikeréért (Fotó:  Kiss Teodóra)


- 61 pontot kaptunk, és nagyon sok lepattanót szedett vissza az ellenfél. Ez a gyengénk, ami részben az alacsony szerkezetből adódik, de úgy gondolom, hogy nagyrészt odafigyelés kérdése. Az új irányító, Omar Krayem jól játszott - különösen a támadásban. Kár, hogy a negyedik faultja  után elkövette azt a buta hibát, hogy odaszólt a játékvezetőnek; már az első félidőben kipontozódott. A taktika ettől annyit változott, hogy én, de mások is többet játszottak. Nyomasztó volt, hogy a harmadik negyedben is megmaradt a nagy különbség. De ezután a szombathelyiek egy kicsit elkényelmesedtek, úgy gondolhatták, már megvan a meccs. Mi pedig - eddig ránk nem igazán jellemző módon - megpróbáltuk összekapni magunkat. Amikor tíz pont alá mentünk, akkor hittük el igazán, hogy akár nyerhetünk is. Pedig közben még hárman kipontozódtunk.

Ferencz Csaba dobott egy nagyon fontos hármast mínusz négy pontnál, Kutasi Gergelynek is sorsdöntő szerepe volt a győzelemben, de még sok momentumot ki lehetne emelni. Ha mindenkinek van egy-egy ilyen megmozdulása és nem öncélú a játék, akkor jöhetnek ilyen sikerek.

A kupában a Pécs ellen 19 pontos hátrányt kellene ledolgozni.  - Nagyon nehéz meccs volt a szombathelyi, de ez talán még nehezebb lesz - folytatta Fodor Gergő. - Adhat egy lelki pluszt a legutóbbi siker, viszont elbizakodottak nem lehetünk. Nagyon keményen kell dolgoznunk ahhoz, hogy a Pécset húsz ponttal megverjük.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!