Sport

2013.01.07. 19:27

Elbukott a HVSE, a vendég Vasas könnyedén győzött

Szombathely - Az új esztendő első tétmeccsén, az NB I-es futsalbajnokság 16. fordulójában a Haladás VSE a Gödöllő-Vasas gárdáját fogadta. A felsőházba igyekvő zöld-fehérek csúnyán kikaptak.

Tóth Gábor

Mindkét csapat óvatos, szervezett játékkal nyitott, a kapuk nem forogtak veszélyben, a távoli átlövések jelentettek csak némi izgalmat. Aztán a Haladás lassan ellenfele fölé nőtt, a labda jobbára a gödöllői térfélen pattogott. Ám a 12. percben a vendégek egy kapufával jelezték, hogy nemcsak védekezni, támadni is tudnak.

A félidő hajrájára kicsit felpezsdült a meccs. A 18. percben pedig megszerezte a vezetést a HVSE: egy kontra végén a kilépő Horváth Péter gurította el ügyesen a labdát a kirontó kapus mellett (1-0). Így a hazaiak vonulhattak minimális előnnyel szünetre. Alig kezdődött el a második játékrész, rögtön egyenlített a Gödöllő, Nagy váltott gólra közelről egy ajtó-ablak helyzetet (1-1). Sőt, a 24. percben Baranyai szerencsés, megpattanó átlövése talált utat a szombathelyi kapuba (1-2). És folytatódott a zöld-fehérek vesszőfutása: a menteni igyekvő Németh kapusról perdült saját kapujába a labda, öngól (26. perc: 1-3). Míg a vasiak a jobbnál-jobb helyzeteket is elpuskázták. Múltak a percek, a Gödöllő pedig egyre felszabadultabb, olykor szemre is tetszetős futballal rukkolt elő, a házigazda pedig fokozatosan elveszítette a hitét, bosszantó hibákat vétett. A 34. percben Fehér bevetődve sodort a Haladás kapujába egy keresztbe lőtt labdát (1- 4), ezzel tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés sorsa. A hátralévő időben a Haladás vészkapussal rohamozott, de csak három (!) kapufára futotta. Megérdemelten, a vártnál könnyebben győzött a Gödöllő kapura veszélytelen HVSE ellen.

 

Swietelsky-Haladás VSE –Gödöllő-Vasas 1-4 (1-0)

Szombathely, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Babos, Schnellbach (Márton).

HVSE: Németh K. – Halmos, Kottán, Horváth P., Czeglédi. Csere: Bagó, Jáger, Németh P., Joó, Koronczai, Rácz. Edző: Horváth Levente.

Gödöllő: ÁCS – Ughy, Frank, VERES, Fehér. Csere: Nagy, SZENTE, Baranyai, Jenei. Játékos- edző: Baranyai Pál.

Gólszerzők: Horváth P. (18.), ill. Nagy (21.), Baranyi (24.), Németh K. (26. öngól), Fehér (34.).

Horváth Levente: – Az ellenfél hat kapura lövéséből négy gólt szerzett, míg mi számtalan ziccerünkből egyet tudtunk begyötörni a kapuba. Nem érdemeltünk pontot.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!