Sport

2013.01.08. 17:44

Jó év a kung-fusok, kick-boxosok mögött

Szombathely - Rendkívül eredményes 2012-es esztendőt zárt a Metex05-Controll SE. Az egyesület kick-box és kung-fu szakosztályának versenyzői is remekeltek.

Tóth Gábor

Dancsó Zoltán (balról) lett az év a legjobb kick-boxosa, Koszogovits Mihály pedig a legjobb kung-fu edző. Fotó: Controll SE

- Az év elején azt a célt tűztük ki, hogy a versenyzőink őrizzék meg helyüket a hazai élvonalban, a nemzetközi versenyeken pedig minél jobban szerepeljenek - fogalmazott Koszogovits Mihály, a Metex05-Contoll SE elnöke, vezetőedzője. - Mindenképpen az élre kívánkozik Dancsó Zoltán teljesítménye, aki edzőként és versenyzőként egyaránt eredményes évet zárt. Zoli továbbra is a magyar kick-box vezéregyénisége, a válogatott kiemelkedő versenyzője. Az év végén Ankarában 5. Európa-bajnoki címe megszerzésével fejezte be az szezont. Megérdemelten lett a Magyar Kick-Box Szakszövetségnél az év férfi sportolója. A felnőtteknél Máthé Attila magyar bajnoki címe figyelemre méltó. Az utánpótlás is kitett magáért, a pozsonyi világbajnokságon Bárdosi Sándor kadet, Farkas Ádám pedig junior kick-light világbajnoki címet szerzett. E mellett light-contactban Sándor 3., Ádám pedig 2. helyezést ért el. A junior korú Varga Martin nagy meglepetésre a felnőttek között megszerezte első magyar bajnoki címét. Utánpótlásunk kimagasló eredményei Marton Klára edző munkáját dicsérik. Kung-fuban a hazai versenyek voltak többségben. A felnőttek között Lenner Tamás kiemelkedően szerepelt, formagyakorlatban verhetetlennek bizonyult, magyar bajnok lett. A női mezőnyben Túri Bernadett, Blaskó Nagy Andrea és Farkas Krisztina osztoztak a dobogós helyezéseken. A küzdelmi light-sanda szakágban is jól szerepeltünk, a nőknél Túri Bernadett,  a férfiaknál Cordier Bálint magyar bajnoki címe önmagáért beszél. Az idén a felnőttek között első éves Pintér Bálint kick boxban elért eredményei mellett itt is többször állhatott a dobogóra. Az év zárásaként a novemberben Budapesten megrendezett Chan Wu nemzetközi versenyen Blaskó Nagy Andrea formagyakorlatban a legjobbnak bizonyult  zárta szavait a Koszogovizs Mihály, aki a veteránok mezőnyéből két Eb-bronzot tett bele a Controll SE közös éremgyűjteményébe, továbbá a Magyar Kung Fu és Wushu Szakszövetségtől megkapta az év edzője díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!