Sport

2013.01.28. 13:43

Kívés István a szabadegyetemen

Répcelak - Kívés István a SZoESE atlétaedzője volt a Répcelaki Szabadegyetem-sorozat idei első vendége.

Simon Erzsébet

A Nyitott Tér KKE Répcelaki Szabadegyetem-sorozatának sorrendben 56., idei első előadását Kívés István, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület atlétaedzője tartotta a minap Edző és tanítványok címmel. Bevezetésképpen a saját relikviáit mutatta be: magyar bajnoki edzői érmeket, világversenyek akreditációs kártyáit, az athéni olimpia nemzeti melegítőjét. Ugyancsak megnézhette és kézbe vehette a közönség egy profi hosszútávfutó teljes téli felszerelését, a cipőktől az aláöltözőn és a széldzsekin át a futónadrágig.

Kívés István beszélt a Kálovics Anikó olimpikon atlétával 1993. és 2004. között megélt sikerekről. Fotókkal illusztrálva felidézte a 2003-as ban Edinborogh-i mezeifutó Eb-n szerzett bronzérem történetét, a Londonban futott 10 ezer méteres országos csúcsot, és a Sydney-i és az athéni olimpiát. Szólt a jelenlegi tanítványairól, s a húszéves edzői munka során megélt felemelő élményekről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!