Sport

2013.01.29. 20:05

Körmend-ZTE: Nem volt kicsi a tét

Nem volt kicsi a tét a feldobás előtt, hiszen a ZTE a 6. míg a Körmend a 9. helyről vágott neki az elhalasztott mérkőzésnek, de egy esetleges hazai győzelem sokat változtathatott a tabella képén.

Németh Zsolt

A Körmend, ahogy szombaton is, álomszerűen kezdett. Minden dobás ült hazai részről és a védekezés is remekül működött. A 4. percben Völgyi Péter 11-2-es állásnál kényszerült időkérésre. Austin és Krayem remek dobóformát mutatott, ki kellett valamit találni vendégoldalon. Eleinte úgy tűnt, hogy nem sikerül, mert a negyed közepén 13-4 volt az állás, innen viszont a ZTE meg tudta fordítani a negyedet. A hazaiak könnyelmű dobásai után gyors indításokkal és Hudson büntetőivel zárkóztak a kékek, és nyerték egy ponttal a játékrészt. Aztán már öttel is vezettek, Shaw hármasa és Farkas lepattanói kellettek ahhoz, hogy ne szakadjon le a Körmend. Aztán Krayem újra megrázta magát, egyre több hibára kényszerítve a vendégeket. Ferencz második triplája azt jelentette, hogy a szünetben a Körmend volt előrébb három ponttal. A harmadik negyedet egálra hozták a csapatok. Hiába lépett meg mindig a Körmend, a ZTE utolérte. A 32. percben Farkas Attila szállt ki a játékból úgy, hogy előbb technikait kapott reklamálásért, de nem hagyta abba, Kapitány Gellért kiállította. Copeland négy büntetőjével fordított a ZTE. Ferencz és Gáspár óriási csatát vívott végig, amit a körmendi bedobó nyert. Hatodik triplája után héttel vezetett a Körmend, de innen is volt visszaút a jól küzdő zalaiak számára. Fodor, Shaw és Austin jó játékával elérhetővé vált a Körmend számára az áhított tíz pontos siker, de 91-84-nél Omar Krayem nem vitte át időben a labdát a támadó térfélre, a ZTE pedig kettő pontig zárkózott. Végül Ferencz és Krayem büntetőivel megszületett a hazai siker, továbbra is nyerő szériában a Körmend.

Lami-Véd Körmend – Zalakerámia ZTE KK 94–89 (18–19, 27–23, 23–23, 26–24)

Körmend, 1900 néző V: Kapitány, Boros, Surányi

KÖRMEND: KRAYEM 19, Ruják , FERENCZ 28/18, AUSTIN 26/6, Shaw 15/9

Csere: Fodor 3, Farkas 3, Sonyák ,Kutasi

Vezetőedző: Hencsey Tamás

ZALAEGERSZEG: COPELAND 25/6, HUDSON 18/3, Baki 4, Gáspár 9, SIMOVIC 16

Csere: Kovács 13/6, Puszta 4, Vertetics , Borszéki

Vezetőedző: Völgyi Péter

Az eredmény alakulása. 6. p.: 13-4. 9. p.: 15-17. 13. p.: 25-28. 18. p.: 45-42. 23. p.: 51-51. 30. p.: 68-61. 32. p.: 71-72. 38. p.: 88-81

Kiállítva: Farkas 32. p.

Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – Örülök az újabb győzelemnek, helyenként kifejezetten jól játszottunk. De akadtak periódusok, amikor a saját dolgunkat nehezítettük meg. A végén akár a különbségre is figyelhettünk, de egy buta hiba miatt a győzelmünk is veszélybe került. Köszönjük a fergeteges buzdítást.

Völgyi Péter: – Gratulálok a győztesnek. A két klub múltjához méltó mérkőzést játszottunk. Néhány lepattanó és extra kosár döntött a Körmend javára. Az viszont pozitív a számunkra, hogy egymás elleniben jobbak maradtunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!