Sport

2013.01.21. 18:23

Ruck Róbert Rapportról

Szombathelyi edzője, Ruck Róbert szerint Rapport Richárd - aki 16 éves kora ellenére már tekintélyt vívott ki magának - látványos játékstílusával szimpátiát kelt a sakkversenyek szervezőiben is.

Horváth Erika

Itthon a szombathelyi sakk nagymester,  Ruck Róbert   is egyengeti a most Wijk aan Zee-ben versenyző Rapport Richárd útját. A viadal szünnapján az edzőtől kértünk véleményt az eddigi nyolc fordulóban mutatottakról.

- A tavalyi U20-as vb után úgy véltem, Ricsi elérkezett arra a szintre, amikor nehéz lesz jó versenyt találnia. Nagyon nagy szó, hogy játszhat a hollandiai szupertorna B-csoportjában. Az agresszív, látványos játékstílusa, az, hogy „megborítja” a táblát, szimpatikus lehet a szervezőknek; ezt a későbbiekben is tudja majd kamatoztatni - mondta Ruck Róbert.

 

 

Az edző Ruck Róbert elégedett Rapport Ricsi teljesítményével (Fotó:  Horváth István)

- Ami a szereplését illeti, a borzasztóan erős mezőnyben megállja a helyét, nagy fegyvertény Tivjakov és Movszeszjan legyőzése. Úgy érzem, már kicsit félnek is tőle az ellenfelek, újonc létére van tekintélye. Beszéltem vele, meg is értem, hogy elszontyolodott a vasárnapi veresége miatt - hiszen jobb sakkozó, és jobban is állt a hollandnál. De ő is elnézett egy lépést, mint ahogy azon a napon többen is.

Tudom, sokkal rosszabb így kikapni, mint ha esélye sem lett volna. De még mindig az élen áll. Öt forduló van hátra; előbb két U20-as riválissal találkozik, majd a legerősebb sakkozó, Naiditsch következik. Igaz, verte őt már meg Ricsi, de sötéttel nagyon nehéz lesz a furcsa stílusú német ellen. Az utolsó két fordulóban érzem őt a legesélyesebbnek a győzelemre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!