Sport

2013.01.23. 20:15

Tizenhét híja volt - Győzött, de búcsúzott a Körmend

Az első félidő biztató játéka után fegyelmezetlenül vezette támadásait a Körmend. Végül még a győzelemért is meg kellett izzadnia a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján - a hárompontos siker kevés volt a továbbjutáshoz.

Németh Zsolt

Lami-Véd Körmend_Pécs VSK-PANNONPOWER 75-72
(21-17, 22-18, 8-20, 24-17).


Körmend, 1600 néző, férfi kosárlabda Magyar Kupa nyolcaddöntő, visszavágó, vezette: Papp, Söjtöry, Tőzsér.  Körmend:  Krayem 23/6, Ruják 12/3, Ferencz 9/6, Austin 6, Shaw 11/3. Csere: Sonyák 4, Farkas 53, Kutasi 2, Sömenek 33. Edző: Hencsey Tamás. Pécs: LOESING 186, Horváth -, Kovács 13, Tóth 11/3, Nagy 12/3.  Csere: LEGION 16, Csabay , Bödör 2, Bíró . Edző: Csirke Ferenc. Az eredmény alakulása. 4. perc: 13-5. 9. perc: 21-17. 14. perc: 31-21. 18. perc: 41-29. 24. perc: 43-42. 29 perc: 51-53. 32. perc: 57-58. 37. perc: 74-70.Kipontozódott: Bödör a 33., Austin a 34. percben.

Tizenkilenc pont előnnyel, de két ember hátránnyal érkeztek a pécsiek Körmendre, hiszen legutóbbi bajnokijukon megsérült Todd Hendley és Halász Ákos, ráadásul csak szerda este ért vissza Magyarországra Alex Legion, aki családi okok miatt utazott haza, az Egyesült Államokba.

 

Omar Krayem volt a körmendiek támadásban legeredményesebb játékosa, 23 pontot szerzett (Fotó: Szendi Péter)

A mérkőzés előtt alig 24 órával aztán a hazai keret is szűkült. A Szombathelyen remeklő csapatkapitány, Fodor Gergely lebetegedett. A vendégek látszottak idegesebbnek az elején, nem ok nélkül. Jó védekezéssel a Körmend már a 6. percre kilenc pontra növelte előnyét. A másik oldalon sok volt a technikai hiba, de a Körmend a kihagyott dobások miatt nem tudott jelentősebb előnyt kovácsolni. A 18. percben Austin büntetőivel aztán tíz pont fölé nőtt a különbség (41-29). Kovács és Legion pontjaival zárkózott a Pécs (43-35). A szünet után a Körmend, mintha az öltözőben maradt volna, sorra hibázta el a támadásait, a Pécs viszont sokkal pontosabban, taktikusabban játszott. A hazaiaknak négy perc kellett az első kosárhoz, közben eladott labdák, kihagyott dobások jellemezték a játékukat. A vendégek a vezetést is átvették. A frissen beállt Sömenek triplájával indult az utolsó tíz perc, amiben röpködtek a szigorú játékvezetői ítéletek. Tóth kapott sportszerűtlen hibát, majd a ugyanannál az esetnél reklamálásért a pécsi kispad technikait. Később, a többször ziccerben játékvezetői ítélettel megállított Austin ötödik hibáját követően a körmendi pad felé repült a technikai. Szoros lett a végjáték, a legalább pontokban jól teljesítő Krayem vezérletével kicsikarta a győzelmet a Körmend.

Végeredményben azonban a Pécs kerekedett felül, 153-137-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe. A körmendieknek maradt a bajnokság.

 

 

 


Hencsey Tamás: - Gratulálok a Pécsnek a továbbjutáshoz. Az első félidőben jó ritmusban kosárlabdáztunk. A szünetben azt kértem, hogy türelmesen, összeszedetten játszva növeljük az előnyünket. Ehelyett fegyelmezetlenül játszottunk, rossz megoldásokat választottunk.

Csirke Ferenc: - Nagyon boldogok vagyunk, egy jó ellenféllel szemben jutottunk tovább a kupában. Büszke vagyok a srácokra, nagy fegyvertényt hajtottak végre! Bár kétszer is elhúzhatott volna a Körmend, de megint bebizonyosodott, hogy csapatként erősek vagyunk. 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!