Sport

2013.02.28. 14:52

A felsőházban folytatja a Haladás VSE

Véget ért az NB I-es futsalbajnokság alapszakasza. A Swietelsky-Haladás VSE teljesítette a célját, a 6. helyen zárt a 11 csapatot felvonultató tabellán, így a felsőházban kezdi meg a rájátszást.

Tóth Gábor

Mindössze harmadik szezonját futja a HVSE futsalcsapata. Az első évben megnyerte az NB II-es bajnokságot. Tavaly újoncként kiharcolta a felsőházi rájátszást az NB I-ben, ami az idén is sikerült.

Ráadásul a 2012/2013-as bajnokság azért is emlékezetes marad, mert a zöld-fehér gárda története során először bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe is a Final Fourt március 9-10-én rendezik Győrben.  - A mutatott játék olykor-olykor hagyott maga után némi kívánnivalót, de az eredmények jöttek, a célunkat elértük, kiharcoltuk a felsőházi tagságot, tehát nincs okom az elégedetlenkedésre - vélekedett Horváth Levente, a Swietelsky-HVSE trénere.

 

Feszülten figyeli a mérkőzést a HVSE NB I-es futsalcsapatának a trénere, Horváth Levente (balról) (Fotó: Ohr Tibor)


- Pedig voltak gondjaink. A szezon első felében az anyagi problémák miatt a megszűnés szélére sodródott a klub, majd sérülések nehezítették a dolgomat Bánfalvi Balázst, Németh Krisztiánt és Kottán Krisztiánt is meg kellett műteni. A csapat tartását mutatja, hogy minden nehézséget átvészelt. A folytatásban nehéz dolgunk lesz, hiszen az előttünk lévő csapatok sokkal jobb erőt képviselnek nálunk. Vagyis a felsőházban minden meccs ajándék lesz. De ha a maximumot nyújtjuk, akkor azért egyszer-kétszer okozhatunk meglepetést márpedig mi erre készülünk. A kupában az idén parádésan teljesítünk, három NB I-es csapatot legyőzve jutottunk el a négyes döntőbe. Szeretnénk legalább ezüstéremmel hazajönni a győri Final Fourból. Összességében eddig elégedettek vagyunk a szezonnal -értékelt a vezetőség nevében Somfalvi Csaba szakosztályvezető.

- A folytatásban a felsőházi tíz meccset arra kell felhasználnunk, hogy gyakoroljunk, fejlődjünk, kialakítsuk a jövő évi csapat gerincét, taktikáját. A kupában viszont történelmi lehetőség előtt állunk: be kell jutni a döntőbe! Sok a sérültünk, de a bajnokságba már csak házon belül lehet új játékost nevezni. Ezért szétnézünk a megyei I-es Haladásnál, talán akad olyan, aki erősítésként bevethető. A kupában viszont még lehet igazolni, ezért a nagypályás Haladás szakmai stábjának engedélyével segítségül vettük az NB I-es gárda bő keretéhez tartozó fiatal játékost, Hanzl Mátét. Remélem, hogy hasznunkra lesz a négyes döntőben. Az év közben adódtak anyagi gondok is, de a névadó szponzor beszállásával ezek a problémák rendeződtek, a költségvetésünk stabil.

 


A felsőház állása: 1. Rába ETO 57 pont, 2. MVFC-Berettyóújfalu 44, 3. Gödöllői Bikák-Vasas 41, 4. UTC Futsal Team Szeged 35, 5. Colorspectrum Aramis 34, 6. Swietelsky-Haladás VSE 25.

A HVSE programja, 1. forduló, március 4.: HVSE_Gödöllő. 2. forduló, március 18.: Rába ETO_HVSE. 3. forduló, április 8.: HVSE_Aramis. 4. forduló, április 15.: HVSE_Berettyóújfalu. 5. forduló, április 22.: Szeged_HVSE. 6. forduló, április 29.: Gödöllő_HVSE. 7. forduló, május 6.: HVSE_Rába ETO. 8. forduló, május 13.: Aramis_HVSE. 9. forduló, május 21.: Berettyóújfalu_HVSE. 10. forduló, május 27: HVSE_Szeged. A HVSE a hazai meccseit mindig hétfőn, 18.15-kor rendezi, ám még kérdéses, hogy az Arena Savariában, vagy a Rohonci úti munkacsarnokban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!