Sport

2013.02.24. 18:43

Haladás-sikerek a felnőtt fedett pályás országos bajnokságon

Szép Haladás-sikert hozott a fedett pályás atlétikai országos bajnokság: Kása Tibor 200 és 400 méteren is bajnoki címet szerzett, Juhász Lilla pedig 60 m gátfutásban lett aranyérmes.

Horváth Erika

Nem indult nagy vasi különítmény a Syma csarnokban megrendezett fedett ob-n, de nagyon szép eredményekkel térhetett haza. A Haladás VSE három aranyérmet is elkönyvelhetett. Az élre Kása Tibor teljesítménye kívánkozik, aki szombaton 400 méteren alkotott maradandót. Azt a taktikát nem sikerült megvalósítania, hogy 150 méter után az élre álljon - mert riválisa, a gödöllői Kovács Zoltán nagyon erősen kezdett, és még a célegyenesben is neki állt a zászló. Kása 20 méterrel a cél előtt előzte meg, s végül majdnem három tizedmásodperces előnnyel, idei legjobbjával, 48,25-dal nyert. Vasárnap 200 méteren sem adta az aranyéremnél alább, 21,77-dal lett első. Ugyanitt a 18 éves Móricz Bálint negyedikként zárt. A 17 esztendős Bartalos Dávid hármasugrásban új megyei felnőtt csúccsal lett hetedik. A Haladás 4x400-as férfiváltója hatodik helyet szerzett. A 60 méteres női gátfutásban Juhász Lilla 19 évesen 8,65 másodperces eredménnyel szerezte meg első felnőtt bajnoki címét. A HVSE-sek Lengyák György és Kocsis Zsuzsa tanítványai. Mint Lengyák György elmondta, edzői pályafutása legsikeresebb felnőtt magyar bajnoksága volt a mostani.

A női súlylökésben a Dobó SE-s Banga Beatrix képviselte a vasi színeket - edzői: Németh Zsolt és Németh László. A 17 éves dobóatlétát a rajtlistán a nyolcadik helyen jegyezték, de a várakozást messze túlszárnyalva csaknem 80 centivel javította meg egyéni csúcsát, s ezzel az előkelő negyedik helyre ért csupán 5 centire volt a dobogótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!